Zaman Tüneli: Garry Rodrigues’in yılan hikayesine dönen transfer maliyeti

Garry Rodrigues Fenerbahçe'de.
Garry Rodrigues Fenerbahçe'de.

Fenerbahçenin yeni oyuncusu Garry Rodrigues'in kiralanmasıyla ilgili Sarı Lacivertliler tarafından verilen bilgiler El-İttihad taraflarınca yalanlandı.

Kısa süre önce Garry Rodrigues'in kiralanması hakkına Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamalar El-İttihad takımının eski başkanı Adullah Al-Haili tarafından kesin bir dille yalanlanmıştı.

Her iki tarafın da yaptığı açıklamaların birbiri ile çelişmesinden dolayı çoğu futbolsever akıllarındaki soru işaretlerini gidermekte bir hayli zorlandı. İşte gelişen tüm olayların kronolojik sıralaması:

10 Ocak 2017 tarihinde Galatasaray'ın Paok kulübünden 5.3 milyon € bonservis ücreti ödeyerek renklerine bağladığı Garry Rodrigues başarılı bir şekilde geçirdiği iki sezonun ardından 6 Ocak 2019 tarihinde 9 milyon € bonservis ücreti ile Arabistan'ın El-İttihad takımına satıldı.

                                    Garry Rodrigues Galatasaray formasıyla.
10 Ocak 2017 tarihinde Galatasaray'ın Paok kulübünden 5.3 milyon € bonservis ücreti ödeyerek renklerine bağladığı Garry Rodrigues başarılı bir şekilde geçirdiği iki sezonun ardından 6 Ocak 2019 tarihinde 9 milyon € bonservis ücreti ile Arabistan'ın El-İttihad takımına satıldı. Garry Rodrigues Galatasaray formasıyla.
Arabistan'da geçirdiği yarım sezonun ardından beklenilen performansı gösteremedi ve El-İttihad taraftarları tarafından bolca eleştirildi.

                                    Garry Rodrigues El-İttihad formasıyla.
Arabistan'da geçirdiği yarım sezonun ardından beklenilen performansı gösteremedi ve El-İttihad taraftarları tarafından bolca eleştirildi. Garry Rodrigues El-İttihad formasıyla.
İşte bütün sorunlar bu açıklamalardan sonra başladı. Yapılan bu açıklama Suudi Arabistan’da El-İttihad takımına soruşturma açılmasına neden oldu.

                                    El-İttihad takımı logosu.
İşte bütün sorunlar bu açıklamalardan sonra başladı. Yapılan bu açıklama Suudi Arabistan’da El-İttihad takımına soruşturma açılmasına neden oldu. El-İttihad takımı logosu.
Soruşturma açılmasının nedenleri özetle Fenerbahçe cephesi tarafından yapılan açıklamaya göre 9 milyon € bedelle transfer edilen oyuncunun yarım sezon sonra bedelsiz olarak kiralanması, Rodrigues'in maaşının %60'ının El-İttihad tarafından karşılanması, El-İttihad'ın iki senelik kiralama için kiralama dışı bonus talep etmemesi olarak gösterilebilir.

                                    Garry Rodrigues Fenerbahçe ile antrenmanda.
Soruşturma açılmasının nedenleri özetle Fenerbahçe cephesi tarafından yapılan açıklamaya göre 9 milyon € bedelle transfer edilen oyuncunun yarım sezon sonra bedelsiz olarak kiralanması, Rodrigues'in maaşının %60'ının El-İttihad tarafından karşılanması, El-İttihad'ın iki senelik kiralama için kiralama dışı bonus talep etmemesi olarak gösterilebilir. Garry Rodrigues Fenerbahçe ile antrenmanda.
Arabistan'ın Spor Genel Otoritesi Başkanı Prens Abdülaziz bin Türki El Faysal, Al İttihad yönetiminden bu konuyla ilgili açıklama beklediğini ileten bir mektup yazdı.

                                    Prens Abdülaziz bin Türki El Faysal.
Arabistan'ın Spor Genel Otoritesi Başkanı Prens Abdülaziz bin Türki El Faysal, Al İttihad yönetiminden bu konuyla ilgili açıklama beklediğini ileten bir mektup yazdı. Prens Abdülaziz bin Türki El Faysal.
Bu mektubun cevabı Rodrigues'in Galatasaray'dan transferi sırasında El-İttihad başkanlığı yapan Adullah Al-Haili tarafından verildi.

                                    Garry Rodrigues Fenerbahçe antrenmanında.
Bu mektubun cevabı Rodrigues'in Galatasaray'dan transferi sırasında El-İttihad başkanlığı yapan Adullah Al-Haili tarafından verildi. Garry Rodrigues Fenerbahçe antrenmanında.
Al Haili'nin açıklamaları şu şekildeydi:
  • Al Haili, Rodrigues’in sezonluk 2.5 milyon euro kiralama bedeliyle Fenerbahçe’ye verildiğini ve ücretin 2 sezon sonunda ‘Zorunlu satın alma opsiyonu’ olarak Fenerbahçe tarafından ödeneceğini bildirdi. Ayrıca oyuncunun sezonluk ücretinin yüzde 60’ının Al İttihad tarafından ödeneceği iddialarını da yalanlayan Al Haili, yaptığı açıklamada vurgulayarak “Tüm ücreti Fenerbahçe ödeyecek” sözlerine yer verdi.
Bütün bunlar açıklanırken Fenerbahçe cephesinden olayla alakalı resmi bi açıklama gelmedi.

                                    Fenerbahçe başkanı Ali Koç basın açıklamasında.
Bütün bunlar açıklanırken Fenerbahçe cephesinden olayla alakalı resmi bi açıklama gelmedi. Fenerbahçe başkanı Ali Koç basın açıklamasında.