Pazar sineması: 7. Koğuştaki Mucize

Aras Bulut İynemli ve Nisa Sofiya Aksongur
Aras Bulut İynemli ve Nisa Sofiya Aksongur

Başrollerinde Aras Bulut İynemli ve genç oyuncu Nisa Sofiya Aksongur'un yer aldığı dram türündeki 7. Koğutaki Mucize filmi 11 Ekim'de vizyona girdi.

Vizyona girmesinin sosyal medya kullanıcıları ve eleştirmenler tarafından yapılan yorumlar filmin gişedeki başarısına da doğrudan etki etmiş görünüyor.

Şu ana kadar Boxoffice'in açıkladığı rakamlara göre; toplam 3.8 milyon seyirci tarafından izlenerek bu yılın en çok izlenen filmi oldu.

11 Ekim’de vizyona giren ve haftasonu boyunca yüzbinlerce seyirciyi sinema salonlarına dolduran ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi önemli bir rekora imza attı.

Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu film, şu ana kadar Boxoffice'in açıkladığı rakamlara göre; toplam 3.8 milyon seyirci tarafından izlenerek bu yıl en çok izlenen film ünvanını kazandı.

Aras Bulut İynemli filmde, zihinsel engelli bir mahkumu canlandırıyor
Aras Bulut İynemli filmde, zihinsel engelli bir mahkumu canlandırıyor
Son 16 yılın en iyi 'Ekim ayı' açılışı

Son yılların en naif, samimi ve uzun zamandır Türk Sineması’nda olmayan bir duygunun yakalandığı film olarak gösterilen ‘7. Koğuştaki Mucize’yi haftasonu tam 615.411 kişi izledi. Bu yüksek rakamla film, hem tüm zamanların en iyi haftasonu drama açılışına imza atarken hem de son 16 yılın Ekim ayının en yüksek başlangıcını yapan film unvanını kazandı.

7. Koğuştaki Mucize filminin oyuncu kadrosu

Gişe rekortmeni filmin başrolünde, metot oyunculuğunda çığır açan Aras Bulutİynemli ve kariyerinin başında olan genç oyuncu Nisa SofiyaAksongur yer alıyor. Filmde yer alan diğer oyuncular ise şöyle; İlker Aksum, Mesut Akusta, Yıldıray Şahinler, Sarp Akkaya, Deniz Baysal ve Celile Toyon. Ayrıca filmin müzikleri Hasan Özsüt'ün imzasını taşıyan Prag Filarmoni Orkestrası tarafından kaydedildi.

Mucizeye bağlı bir adalet

7. Koğuştaki Mucize filminin konusu

1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanın kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babannesiyle yaşayan Memo haksız yere idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ise; kızı Ova'ya kavuşmaktır. Adaletingerçekleşmesi ise ancak bir mucize ile gerçek olacaktır. Dram türündeki bu film aslında Kore yapımı bir filmden uyarlama. Eleştirmenlere göre filmin uyarlaması gayet başarılı görünüyor.

Filmin konusu

7. Koğuştaki Mucize, Güney Kore filminden uyarlandı

Bir Güney Kore filmi olanMiracle in Cell No.7‘den uyarlanan filmin senaryosunu Senaryosunu Kubilay Tat üstlendi, senaryo süpervizörlüğünü ise Özge Efendioğlu gerçekleştirdi. Filmin isminin başta “Yedi Numaralı Hücredeki Mucize” olduğundan bahsetmiştik. Güney Kore yapımıyla birebir aynı olması istenmemiş olacak ki, ismi sonradan değiştirilmiş.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >