Behzat Ç. neden her hafta bir yeni bölüm yayınlayacak?

Behzat Ç. efsanesi 6 yıl aradan sonra geri dönüyor.
Behzat Ç. efsanesi 6 yıl aradan sonra geri dönüyor.

● Efsane dizilerin arasında gösterilen Behzat Ç. 6 yıl aradan sonra bugün itibariyle seyircisinin karşısına çıkacak.

● Dijital platform BluTV'de yayınlanacak olan dizinin her hafta perşembe günü yeni bölümü verilecek.

● Bir diğer dijital platform olan Netflix, bölümlerin hepsini bir gecede verirken BluTV, dizinin sadece haftada bir yeni bölümünün verileceğini açıkladı.

● Bu konu hakkında konuşan BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, ''Biz daha çok yeniyiz. Dizinin konuşulması, daha çok gündemde kalması için bu yöntemi tercih ediyoruz ama ileride diğer dizilerimizde biz de aynı şeyi yapacağız'' dedi.

Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde oynadığı Behzat Ç. 6 yıl aradan sonra BluTV'de izleyici ile buluşacak. Dijital platform üzerinden yayınlanacak olan dizi sadece Blu TV üzerinden izlenebilecek. 45 - 50 dakika olacak olan Behzat Ç.'nin bölüm sayısı ise 9 olarak belirlendi.

Galası yapıldı

Yönetmen koltuğuna Serdar Akar'ın oturduğu Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizinin galası yapıldı. Yazar ve senarist Emrah Serbes'in aynı adlı romanından esinlenerek Ercan Mehmet Erdem'in senaryoya uyarladığı dizinin galası Swissotel The Bosphorus'da gerçekleştirildi. Televizyonda yayımlandığı 3 sezon boyunca beğeniyle izlenilen ve 6 yıl aradan sonra BluTV'de izleyici ile buluşacak dizinin gösterimi öncesi, oyuncu ekibi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Behzat Ç.'nin galasında oyuncular soruları yanıtladı
Behzat Ç.'nin galasında oyuncular soruları yanıtladı

'Bu işi özlemle bekledik'

Dizinin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, seyircilerin uzun bir aradan sonra hikayede tekrar aradıklarını bulabileceklerine işaret ederek, "Yönetmek bir işin hangi açıdan, nasıl çekileceğini göstermek değil. Yönetmen demek bir durumu yönetmen demek. Serdar Ağabey bu dizide zor olan durumu çok iyi idare etti ve ortaya da hepimizin özlemle beklediği bir iş çıktı. Seyirci de bırakmadı işi." dedi.

Beşikçioğlu, diziye 6 yıl boyunca özlem duyduklarını dile getirerek, "Oynamayı, oynarken üretmeyi çok özlemişiz. Ustalıkları çok özlemişiz. Her bir oyuncu birbirine bu özlemle baktığı zaman ortaya çok enteresan bir iş çıkmış. Usta bu zor durumu çok iyi idare etmiş." değerlendirmesinde bulundu.

Behzat Ç. bugün başlıyor

Gazeteci Cengiz Semercioğlu, Hürriyet'de yer alan köşesine Behzat Ç.'yi taşıdı. Dizi hakkında bilgi veren Semercioğlu, ''Behzat Ç. bugün itibarıyla Blu TV’de yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkıyor. Dizi 45- 50 dakikalık ve 9 bölüm olarak yayınlanacak. Her perşembe bir bölümü gösterime sunulacak. Ayrıca Behzat Ç.'nin devamını da çekmek istiyorlar'' dedi.

'Her hafta bir bölüm'

Cengiz Semercioğlu yaptığı sabah programında BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ'ı ağırladı. Behzat Ç.'nin yayınlanmasıyla ilgili soruları cevaplayan Yalçındağ, Semercioğlu'nun“Neden Netflix gibi bütün bölümleri aynı anda yayına vermiyorsunuz?” sorusuna, ''Bizim için haftada bir bölüm koymak daha avantajlı oluyor. Bence izleyici içinde daha iyi olacak. Bu sayede diyalog daha uzun sürüyor. İnsanlar bir sonraki hafta yayınlanacak olan bölümü bekliyor. Netflix çok fazla dizi üretebildiği için bunu yapabiliyor. Ama biz senede 5 - 6 tane dizi üretiyoruz. İyi ve kaliteli işler yapmaya çalışıyoruz.'' diyerek her hafta neden bir yeni bölüm verildiğinin sebebini açıkladı.

 BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ
BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ

'Erken zam yaptık'

BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ BluTV'ye gelen zam hakkında da konuşarak, ''Biz ilk fiyatımızı 5.90 olarak belirlemiştik. Bu gittikçe arttı ve 19.90'a kadar çıktı. Biraz erken bir zam yaptık. Bizim normalde fiyatımızı 17.90'dı. Ama işin geleceği için bir zam yapmamız gerekiyordu. Biz dizi ve film sektörüne 60 milyon TL aktardık'' dedi.

BluTV'ye nasıl üye olunur?

Dijital yayın platformu BluTV'ye abone olmak için adınız, soyadınız ve e-posta adresinizle birlikte bir şifre belirlemeniz gerekiyor. Bu adımları takip ettikten sonraysa karşınıza ödeme planı çıkıyor. Ödeme yapacağınız kartın bilgilerini de girdikten sonra abonelik işlemleriniz tamamlanıyor.

ehzat Ç. BluTV üzerinden yayınlanacak. Ancak abone olmayanların izleme şansı zor görünüyor
ehzat Ç. BluTV üzerinden yayınlanacak. Ancak abone olmayanların izleme şansı zor görünüyor

İlk hafta ücretsiz izleme imkanı sunan BluTV, aboneliği iptal etmek istemeniz durumunda hesabım sayfasına giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >