Dünya lezzetlerinin bir benzerini mutfağınıza getirmeniz için pratik tarifler

Yemek tarifleri.

En pratik tarifler ile en leziz yemekleri yapıp misafirlerinizin ağzını suyunu akıtabilirsiniz.

Eğer leziz bir yemek yapmak istiyorsanız ve evinizde malzeme eksiğiniz varsa bu pratik yemek tarifleri tam size göre. Ayrıca bu yemeklerden sonra da uygulayacağınız tatlı tarifleri de ağzınızı tatlandırmaya yetecektir.

                                                                          Tüm bunlar bir yana benim canım Türk mutfağım diyen olursa derhal annesine tatlı dille talebini belirtsin.

                                    Çünkü o muhteşem lezzetler hem zaman hem emek alır. Kalem gibi yaprak sarmalarımız, su börekleri, kebaplar, dolmalar, börekler, kuru fasulye pilavından enginar kalbine, baklavasından güllacına kadar her yemek bir emektir Türk mutfağında. 

Afiyet olsun.
Tüm bunlar bir yana benim canım Türk mutfağım diyen olursa derhal annesine tatlı dille talebini belirtsin. Çünkü o muhteşem lezzetler hem zaman hem emek alır. Kalem gibi yaprak sarmalarımız, su börekleri, kebaplar, dolmalar, börekler, kuru fasulye pilavından enginar kalbine, baklavasından güllacına kadar her yemek bir emektir Türk mutfağında. Afiyet olsun.
                           Peki, kocaman leziz ve sulu görünüşü iştah kabartan bir hamburgere kim hayır diyebilir ki? 

                                    Hazır satılan hamburger ekmeği, cheddar peyniri, marul, soğan, turşu, domates, hardal sosu, ketçap ve mayonez kullanarak yapılan bu hamburger de önemli olan köftenin tadı ve pişme süresi. 

Yarım kilo kıymaya bir yumurta, bir tutam kimyon, karabiber, tuz ve yenibahar ilave edin. Güzelce yoğurduktan emin olduktan sonra şekil verin elinizle. Ancak istediğiniz büyüklükten daha büyük şekillendiren ki tavada pişerken küçülen köfteler hamburger ekmeğinde komik durmasın. Sonra diğer malzemeleri içine yerleştirip besleyici ev burgeri yapabilirsiniz.
Peki, kocaman leziz ve sulu görünüşü iştah kabartan bir hamburgere kim hayır diyebilir ki? Hazır satılan hamburger ekmeği, cheddar peyniri, marul, soğan, turşu, domates, hardal sosu, ketçap ve mayonez kullanarak yapılan bu hamburger de önemli olan köftenin tadı ve pişme süresi. Yarım kilo kıymaya bir yumurta, bir tutam kimyon, karabiber, tuz ve yenibahar ilave edin. Güzelce yoğurduktan emin olduktan sonra şekil verin elinizle. Ancak istediğiniz büyüklükten daha büyük şekillendiren ki tavada pişerken küçülen köfteler hamburger ekmeğinde komik durmasın. Sonra diğer malzemeleri içine yerleştirip besleyici ev burgeri yapabilirsiniz.
                                                                          Biraz ağzımız tatlansın sevgili okurlar.
Kolay bir cheesecake tarifiverelim. Yulaflı ya da kepekli bir paket bisküviyi güzelce un haline getirin ve tereyağı ile kavurun. Sonra bunu bir kaba güzelce basın. Üzerine pasta kreması ve puding karışımı dökün. En üstüne de meyveli bir sos ya da jöle ilave ederek parmak ısırtan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
Biraz ağzımız tatlansın sevgili okurlar. Kolay bir cheesecake tarifiverelim. Yulaflı ya da kepekli bir paket bisküviyi güzelce un haline getirin ve tereyağı ile kavurun. Sonra bunu bir kaba güzelce basın. Üzerine pasta kreması ve puding karışımı dökün. En üstüne de meyveli bir sos ya da jöle ilave ederek parmak ısırtan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
                                     Yine İtalyan mutfağından devam edersek bir de kolay pizza yapımından bahsedelim.

                                    Çokça malzeme daha lezzetli olabilse de kişisel zevkin ön planda olduğu pizza seçimi için hamur yoğurma zahmetinden sizleri kurtarıyoruz. Marketlerde satılan vakumlu poşetteki ince lavaşlardan bir paket, tercihe göre mısır, mantar, çekirdeksiz zeytin, ton balığı, biber, salam, sucuk ve peynir çeşitleri gibi malzemeler istenilen boyutta mümkünse halkasal biçimde doğranır. 

Sonrasında aldığımız lavaşlardan bir tanesi alınır arasına eriyebilen peynir rendelenir. Üzerine tekrar lavaş konulur ve üstüne sulandırılmış salça karabiber kekik karışımı sürülür. Üzerine doğradığımız malzemeler konulup fırın, ocak, mikrodalga fırın fark etmeksizin harika bir pizza elde edilir.
Yine İtalyan mutfağından devam edersek bir de kolay pizza yapımından bahsedelim. Çokça malzeme daha lezzetli olabilse de kişisel zevkin ön planda olduğu pizza seçimi için hamur yoğurma zahmetinden sizleri kurtarıyoruz. Marketlerde satılan vakumlu poşetteki ince lavaşlardan bir paket, tercihe göre mısır, mantar, çekirdeksiz zeytin, ton balığı, biber, salam, sucuk ve peynir çeşitleri gibi malzemeler istenilen boyutta mümkünse halkasal biçimde doğranır. Sonrasında aldığımız lavaşlardan bir tanesi alınır arasına eriyebilen peynir rendelenir. Üzerine tekrar lavaş konulur ve üstüne sulandırılmış salça karabiber kekik karışımı sürülür. Üzerine doğradığımız malzemeler konulup fırın, ocak, mikrodalga fırın fark etmeksizin harika bir pizza elde edilir.
İtalya mutfağıyla başlayalım.

                                    Öncelikle makarnamızı bol suda haşlıyoruz. Aldante ve tam haşlama arasında ocaktan alıyoruz yağ koymadan yıkıyoruz. Sonrasında makarna işlem için bir kenarda beklerken bir tavada tereyağı ya da margarin eritip içine rendelenmiş domates tuz karabiber ve sarımsak koyuyoruz. İçine taze fesleğen yapraklarını da ilave edip on dakika güzelce pişiriyoruz. Ardından makarnalarımızı sosa ilave edip makarna ya zarar vermeden narince karıştırıyoruz. İyice özleştikten sonra servise hazır!
İtalya mutfağıyla başlayalım. Öncelikle makarnamızı bol suda haşlıyoruz. Aldante ve tam haşlama arasında ocaktan alıyoruz yağ koymadan yıkıyoruz. Sonrasında makarna işlem için bir kenarda beklerken bir tavada tereyağı ya da margarin eritip içine rendelenmiş domates tuz karabiber ve sarımsak koyuyoruz. İçine taze fesleğen yapraklarını da ilave edip on dakika güzelce pişiriyoruz. Ardından makarnalarımızı sosa ilave edip makarna ya zarar vermeden narince karıştırıyoruz. İyice özleştikten sonra servise hazır!
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >