Enes Batur evliliğinin perde arkası: Reklam için mi yapıldı?

Ünlü YouTuber Enes Batur ile Damla Alpaslan dünya evine girdi.
Ünlü YouTuber Enes Batur ile Damla Alpaslan dünya evine girdi.

● Türkiye'nin en tanınan ve takipçi sayısı en fazla YouTuber'ı Enes Batur dünya evine girdi.

● Buraya kadar her şey normal gözükse de birçok kişi evliliğin gerçek olmadığınını iddia etti.

İlk iddia düğünün bir organizasyon şirketinin 'reklamı' olduğu yönündeydi. İkinci iddiaysa Enes Batur'un yeni çıkacak filminden bir sahne olduğuydu.

● Enes Batur düğünün ardından herkesin merak ettiği soruları yanıtlayarak ''Aşık olduğunu ve o yüzden evlendiğini'' söyledi.

10 milyondan fazla takipçisi olan, Türkiye'nin en meşhur YouTube kanalının sahibi Enes Batur, geçtiğimiz günlerde tüm takipçilerini şaşırtarak ani bir kararla evlendi. Batur, 24 Mayıs'ta düğününün görüntülerinden oluşan videoyu YouTube hesabından takipçileriyle paylaştı.

Enes Batur'un takipçileri bu evliliğin gerçek olmadığını iddia etti.
Enes Batur'un takipçileri bu evliliğin gerçek olmadığını iddia etti.

Film setinde tanıştığı eşi Damla Aslanalp ile yıldırım nikahıyla evlenen ünlü YouTuber, bu evlilikle takipçilerinin de kafasını karıştırdı. İlk olarak ortaya atılan iddialar evliliğin bir organizasyon şirketinin reklamı olduğu ve bunun için Enes Batur'a yüklü miktarda para ödendiği, daha sonra ortaya atılan iddiaysa Batur'un yeni çıkacak sinema filminden bir sahne olduğu ve bu filmin PR çalışması dahilinde organize edildiği yönündeydi.

Enes Batur ve Damla Aslanalp evliliği hayal mi, gerçek mi?

21 yaşında Türkiye'nin özellikle genç nüfus tarafından tanınan en ünlü isimleri arasında yer alan Enes Batur, takipçilerini şoka uğratan ani bir kararla dünya evine girdi. Daha önce kendisi gibi YouTuber olan kız arkadaşı BaşakKarahan ile yollarını ayıran Batur, kısa bir süre sonra film setinde tanıştığı oyuncu Damla Aslanalp ile evlendi. Aslında şu ana kadar yaşananlar normal gözükse de Enes Batur'un bu ani evliliğine hiç kimse inanmadı.

Batur'un YouTube'da toplam 10 milyon abonesi bulunuyor.
Batur'un YouTube'da toplam 10 milyon abonesi bulunuyor.

Reklam olsun diye evlenilir mi?

Pazarlama ve reklam sektörünün tüm mesaisini dijital mecralara ayırdığı son yıllarda, hedef kitleye ulaşmanın en kolay yolu olarak YouTube, Instagram ve Twitter gibi sosyal mecralar görülüyor. Hal böyle olunca genç yaşta milyonlarca takipçiye hitap eden sosyal medya fenomenleri büyük bir gelir kapısının anahtarına sahip oluyorlar. Nitekim Enes Batur gibi 10 milyonun üzerinde bir kitleye hitap eden YouTuber'ın her hareketi sorgulanıyor ve arkasında reklam olduğu iddiaları ortaya atılıyor. Enes Batur'un paylaşımları da aslında bu iddiaların doğru olabileceği şüphesi oluşturuyor.

Düğün davetiyesinde gelinin ismi neden Tulu?

Evliliğinin gerçek olmadığı yönündeki iddiaların ortaya atılmasına sebep olan en büyük olay, Enes Batur'un Instagram hesabından paylaştığı düğün davetiyesi ve üzerinde yazanlar oldu. Aslında evlendiği kişinin isminin DamlaAslanalp olduğu halde davetiyede gelinin adının TulunBacı olarak yazılmış olması herkesi şüpheye düşürdü.

Enes Batur'un evliliğinin gerçek olmadığı yönündeki iddiaların çıkmasına sebep olan 'yanlış' düğün davetiyesi.
Enes Batur'un evliliğinin gerçek olmadığı yönündeki iddiaların çıkmasına sebep olan 'yanlış' düğün davetiyesi.

Organizasyon şirketinin virali olabilir mi?

Düğünün en dikkat çeken detayları arasında videonun başında yer alan 'Özlem Süer' markasının ismi oldu. Video'da kendisine özel bir yer ayrılan bu giyim markasının bulunuyor olması organizasyonun aslında bu markanın reklam çalışması olduğu yönündeki iddiaların ortaya atılmasına sebep oldu.

Enes Batur'un evlilik videosunda yer alan giyim markasının ismi 'Özlem Süer'.
Enes Batur'un evlilik videosunda yer alan giyim markasının ismi 'Özlem Süer'.

Enes Batur'un yeni filminin bir sahnesi

Youtube'da 10 milyon takipçisi olan Batur'un yakında vizyona girecek Enes Batur: Gerçek Kahraman filmi için reklam yaptığı söylenirken, bazı takipçileri ise bu organizasyonun yeni filmden bir sahne için gerçekleştiğini iddia etti.

Enes Batur: Gerçek Kahraman filminde süper kahraman oluyor.
Enes Batur: Gerçek Kahraman filminde süper kahraman oluyor.

Bir YouTuber düğünü bu kadar sessiz sedasız olur mu?

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu da, yazdığı “’Enes Batur evlenmedi filminin reklamını yaptı’” yazıyla tartışma dahil oldu. Eyüboğlu'nun iddialarıysa şu yönde:

Enes Batur, daha öncesinde yaptığı bir videosunda takipçilerinden gelen 'Ne zaman evleneceksin?' sorusuna 10 milyon aboneye ulaşınca evleneceğim cevabını vermişti. Eyüboğlu da bu düğünün belki de sırf bu söz yüzünden gerçekleşmiş olabileceğini iddia etti.

Abone sayım 10 milyonu bulduğunda evleneceğim.

Batur, Youtube’daki takipçi sayısı 10 milyonu aşınca sözünde durdu ama evlendiğine takipçilerinin çoğu inanmadı. Batur’un evlendiğinin kanıtı olarak paylaştığı nikâh video, bazı takipçilerine göre, ‘Gerçek değil, film sahnesi’…

Bu evliliğe kuşkuyla yaklaşanların haklı gerekçeleri var.

Enes Batur'dan evlilik açıklaması

Enes Batur bugün de yeni paylaşımlar yaptı. Düğünden fotoğraflarını paylaşan Batur, şu mesajı yayınladı:

  • 21 yaşında yolun başındayım, hayatımın en büyük ve en doğru kararını aldım, yol arkadaşımı buldum. Acı tatlı günleri birer anı olarak geride bırakırken, umut ve sevgi dolu bir geleceğe ilk adımı atmış olmanın tarif edilmez mutluluğu içerisindeyim. Sonsuzluğun madalyası bir hayat arkadaşı... Bu mutluluktan öte daha ne olabilir bilmiyorum. Sadece bu duygunun yaşanmadan tarif edilemeyeceğini biliyorum. Sizler ve diğerleri için tek temennim, bu mutluluğu yaşamaktan korkmayın. Unutmayın, hiçbir şey için erken, hiç bir şey için geç değildir...

''Aşık oldum ve gerçekten evlendim''

Düğün davetiyesinin üzerinde neden gelinin gerçek isminin yazmadığı sorusunaysa Batur, ''Düğün davetiyesindeki TuluBacı'yı ben uydurdum. Tulumbacı diye seslendiğim için M harfini çıkardım.'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >