Fatih'in hayatını anlatacak Netflix dizisinin detayları belli oldu

Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan 6 bölümlük dizi çekiyor.
Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan 6 bölümlük dizi çekiyor.

Netflix yaklaşık 2 ay öncesinde duyurduğu Osmanlı İmparatorluğu'nun yükseliş dönemini konu alan 6 bölümlük Ottoman Rising dizisinin detayları hakkında açıklama yaptı. Fatih Sultan Mehmet'in saltanatının anlatılacağı dizi 6 bölümden oluşacak ve kadrosunda Türk oyuncu ve yapımcı yer almayacak.

Los Angeles ve İstanbul merkezli Karga Seven Pictures'ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, verdiği bir röportajda Netflix yapımı 'Ottoman Rising' dizisinin detayları hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarihi merak uyandıran imparatorluk: Osmanlı

Dünyanın en popüler dijital film ve dizi yayıncısı Netflix, tarih konulu yapımların başarısını göz önünde bulundurarak bir takım araştırmalar sonucu, tarihi en merak edilen imparatorluk olarak Osmanlı sonucuna ulaşınca projeyihayata geçirme konusunda süreci hızlandırma kararı aldı.

Ottoman Rising 6 bölümden oluşacak

Ottoman Rising'in bu şekilde ortaya çıktığını söyleyen Şahin, dizinin altı bölümden oluşacağını belirtti.

Şahin, Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacak dizide ana hikayenin İstanbul'un fethi olacağını, fakat hikayenin oradan farklı yerlere açılacağını söyledi.

Dünyanın en popüler dijital dizi film platformu: Netflix.
Dünyanın en popüler dijital dizi film platformu: Netflix.

Dizinin oyuncu kadrosu ve dili yabancı olacak

Dizinin Netflix için hazırlandığını belirten Şahin, dizinin dilinin İngilizce olacağını açıkladı. OttomanRising ile uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Şahin, dizinin Çin’de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Şahin, yönetmenliğini de üstleneceği diziyi daha genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını belirtirken, dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacağını da söyledi.

Dizinin yönetmenliğini ve Türkiye ayağını yönetecek ajans Karga Seven Pictures.
Dizinin yönetmenliğini ve Türkiye ayağını yönetecek ajans Karga Seven Pictures.

Proje başladıktan sonra dizinin oyuncu kadrosuna ve kamera arkası ekibine Türkiye’den ilk başta planladıklarından daha fazla isim dahil ettiklerini söyleyen Şahin, geldikleri noktada bu diziye “Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” baktığını dile getirdi.

Ottoman Rising’in senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyleyen Şahin, ortaya daha iddialı, genç, tamamen iyi hikaye üzerine kurulu ve cüretkar bir senaryonun çıktığını da belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >