İngiliz Kraliyeti gelinler için yardım istedi

Galler Prensi Charles, Prens William, Kate Middleton, Meghan Markle ve Prens Harry.
Galler Prensi Charles, Prens William, Kate Middleton, Meghan Markle ve Prens Harry.

İngiltere Kraliyet ailesi her geçen gün bir başka haberle gündeme geliyor. Özellikle gelin Meghan Markle gündemden hiç düşmeyecek gibi duruyor. İngiliz Kraliyet'i bu defa sosyal medya kullanımıyla gündemde. Kensington Sarayı yetkililerinin Twitter ve Instagram'la doğrudan iletişime geçerek yardım talep ettikleri belirtildi.

İngiltere'de kraliyet ailesi, düşesler Kate ve Meghan'a yönelik sosyal medya tacizlerinin artması üzerine harekete geçti. Kraliyet'in iki kadını hedef alan saldırgan yorumları kontrol altında tutabilmek için Instagram ve Twitter'a doğrudan başvurarak yardım istediği ifade edildi.

Prens Harry, Meghan Markle, Kate Middleton, Prens William.
Prens Harry, Meghan Markle, Kate Middleton, Prens William.

Kate Middleton.
Kate Middleton.

Irkçı yorumlar

Yakın bir kaynaktan alınan bilgilere göre, gelen yorumların çoğunun ırkçı ve cinsiyetçi olduğu ve bunlarla mücadele etmenin önemli olduğu vurgulandı.Yapılan küfürlü, şiddet içerikli, cinsiyetçi ve ırkçı yorumları raporlamak ve silmek için bazı yazılımlar kullanıldığını belirten kraliyet kaynakları, bu yazılımların sosyal medya istismarının seviyesini düşürdüğünü belirtti.

Prens Haryy ve Düseş.
Prens Haryy ve Düseş.

Meghan Markle.
Meghan Markle.

Twitter sözcüsü konuşmadı

  • Bu yorumlar konusunda Twitter ve Instagram'la doğrudan iletişime geçerek yardım istendiği ifade edilirken, Twitter sözcüsü mahremiyet ve güvenlik nedenleriyle konuyla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Sosyal medya kampanyası başlatmışlardı

  • Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin önde gelen magazin dergilerinden biri olan Hello! bir sosyal medya kampanyası başlatarak kraliyet gelinlerine yönelik tacizin durdurulmasını istemişti. Derginin kraliyet editörü Emily Nash, "İki kadını birbirine karşı yıpratmak kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >