Müjde! Türkiye yerli Sarah Jio’sunu buldu

​Müjde! Türkiye yerli Sarah Jio’sunu buldu
​Müjde! Türkiye yerli Sarah Jio’sunu buldu

Okuduğunuz kitap bitti ve karar kara “Ben şimdi ne okuyacağım” diye düşünüyorsanız; tam size göre bir tavsiyemiz var. İşte hafta sonunuzu muhteşem geçirmenizi sağlayacak harika öneriler…

Yoğun bir haftanın ardından herkesin hafta sonuyla ilgili bir plan yapmaya ihtiyacı var değil mi? Kimi ailesiyle dışarıda vakit geçirmenin kimi ise evinde sıcacık kahve ya da çay eşliğinde kitap okumanın hayalini kuruyor. Ee tabi, TÜYAP’da düzenlenen kitap fuarını da ziyaret etmek alternatifleriniz arasında yer alabilir.

Sonbaharın kendini iliklerine kadar hissettirdiği şu günlerde “Hangi kitabı okusam?” diye düşünüyorsanız; muhteşem bir önerimi var.

Sarah Jio’ya rakip çıktı

En yakın kitapçıya uğrayıp Pena Yayınları’ndan çıkan Yol Ayrımı’nı almanızı öneririz. Eserleri birçok dile çevrilen, Türkiye’de birçok hayranı bulunan Sarah Jio’ya rakip çıktı. Yerli Sarah Jio olarak adlandırılan Cansu Çevik Turan’ın ilk kitabı Yol Ayrımı hikayesi ve anlatımıyla sizi kendisine hayran bırakacak.

Kitabın sayfaları arasında kaybolup, bir solukta Yol Ayrımı’nı okuyacağınızdan şüpheniz olmasın.

Kitabı merak etmeye başlayanlar için küçük bir ipucunu paylaşmakta fayda var.

“Melda yirmili yaşlarının sonunda İstanbul’da yalnız yaşayan ve metin yazarlığı yapan, kendi halinde bir kadındır. Bugüne kadar yaşadığı ciddi bir ilişkisi olmayan Melda’nın birlikte çalıştıkları şirket sahiplerinden biri olan Mert adında bir arkadaşı vardır. Mert Melda’yla bir ilişki yaşamak isterken Melda ona karşı bir şey hissetmediği için aralarında adı konulmamış bir ilişki vardır. Bir gün Mert birlikte iş yaptıkları insanların geldiği bir davete Melda’yı da götürür ve Melda orada Mert’in tanıştırdığı Sinan diye bir adamı görür. Melda’nın yol ayrımları kendini göstermeye başlar.”

Fuarda Yol Ayrımı’nı alan ve bir nefeste okuyan kitap tutkuları hikayenin bir hayli etkileyici olduğunu vurguluyor. Okurlar şimdiden Cansu Çevik Turan’ın ikinci kitabını beklemeye başladıklarını belirtiyor. Tıpkı Sarah Jio’da olduğu gibi…

Peki, Sarah Jio’nun yeni kitabı ne zaman çıkacak?

Sarah Jio hayranları her yıl yeni bir kitap okumaya alışmış durumda. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Sarah Jio’nun “Kelebek Adası” isimli romanı ilk kez Türkiye’de yayınlandı. Türkiye’nin ardından kitap farklı ülkelerde de okuyucularıyla buluştu. 2016’da İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucusuyla buluşan “Kelebek Adası” yazarın en etkileyici eserlerinden biri oldu.

Birkaç ay önce ise Saraj Jio’nun Mart Menekşeleri ile Sahildeki Kulübe kitapları Pena Yayınları’nca yeniden yayınlandı. Mart Menekşeleri’nin yeni baskısında okuyucuları bir sürpriz bekliyordu. Kitabın sonunda Mart Menekşeleri’ne 20 sayfalık bir ek yapıldı. Kısacası usta yazar Mart Menekşeleri’nin devam kitabını yazdığının sinyallerini verdi. 20 sayfalık bölümü okuyanlar yeni kitap için heyecanlanmaya başladı.

Hazırlıklarını sürdürüyor

Sarah Jio hayranlarının akıllarındaki ortak soru ise “Yeni kitap ne zaman çıkacak?” oluyor. Amerikalı yazarın şimdilerde yeni kitabını bitirmekle uğraştığı ancak bu eserin Mart Menekşeleri 2 olmadığı konuşuluyor. Ne diyelim; Sarah Jio hayranları bir süre daha beklemeye devam edecek.

  • Hafta sonu için başka öneriniz var mı diyenlere bir diğer tavsiyemiz; Her Şey.

Jamaika asıllı ABD’li yazar Nicola Yoon’un beyazperdeye de uyarlanan kitabı ‘Her Şey’ sizi farklı dünyalara götürecek. Gençlik, aşk ve annelik duygularının bir arada işlendiği bu kitabı kimi zaman gülerek kimi zamanda ağlayarak okuyacaksınız.

Duygusal kitaplar okumak istemiyorum, fantastik bir şeyler yok mu diyenleri duyar gibiyim…

Ee o zaman bu hafta sonu Açlık Oyunları Serisi’ne başlamaya ne dersiniz…. Bu isim size tanıdık mı geliyor. Evet, söz konusu serinin filmleri beyazperdeye taşınalı bir hayli zaman oldu. Filmi izledim, kitabına ne gerek var diyorsanız; inanın sonrasında pişman olacaksınız. Doğal olarak kitaptaki her ayrıntı filmde yer almıyor. Elbette, zihninizde oluşturduğunuz gezegenle, ekrandan izlediğiniz arasında bir uçurum bulunuyor. Suzanne Collins imzası taşıyan seri; Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş isimli üç kitaptan oluşuyor.

Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür. ( Jean-Paul Sartre)

Hafta sonunuzun kitap kokuları arasında geçmesini dileriz…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >