Netflix filmi kırılması güç bir rekora imza attı: 1 haftada 45 milyon kişi izledi

Netflix'in açıkladığı rakamlara göre Bird Box, 7 günde 45 milyon kullanıcı tarafından izlenerek, kırılması güç bir rekora imza attı.
Netflix'in açıkladığı rakamlara göre Bird Box, 7 günde 45 milyon kullanıcı tarafından izlenerek, kırılması güç bir rekora imza attı.

28 Aralık'ta Netflix tarafından açıklanan verilere göre, başrollerini dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarından Sandra Bullock ve John Malkovich'in oynadığı gerilim filmi Bird Box'ı 7 gün içerisinde 45 milyon kullanıcı izledi. İzlenme oranlarını çok sık paylaşmayan Netflix'in bu rakamları açıklaması beraberinde birçok soru işaretini de peşinden getirdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Netflix dijital internet platformunda yayınlanan Bird Box, sadece 7 gün içerisinde 45 milyonizlenme rakamına ulaşarak rekor kırdı. 137 milyon aktif üyesi olduğu bilinen Netlix'in, izlenme rakamlarını açıklaması merak edilen diğer verileri de ortaya çıkardı.

Üstelik 45 milyon hileli bir rakam diyebiliriz. Sinema biletlerinden farklı olarak Netflix’te sedece tekil hesaplar dikkate alınarak izlenme oranı tutturulmaya çalışılıyor. İnsanların bu filmi aileleriyle beraber izlediğini de düşündüğümüzde, 45 milyon katlanarak artıyor.

Bird Box Netflix'te bir ilki başardı

Netflix, dizilerin veya filmlerin izlenme oranları hakkında verileri paylaşma konusunda biraz çekinceli davranıyordu. Ta ki bugüne kadar... Başrollerinde Sandra Bullock gibi dünyaca ünlü bir yıldızın oynuyor olmasından galiba, izlenme oranları hakkında detaylı bilgiler yayınladı.

Bird Box, bir annenin 2 çocuğuyla birlikte zor bir evrende hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.
Bird Box, bir annenin 2 çocuğuyla birlikte zor bir evrende hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

İşin en ilginç yanıysa, 45 milyon kullanıcının gerçekten filmi izlemiş olması. Şöyle ki ilk 5 dakikasına kadar izleyip sonra filmi kapatanlar bu 45 milyon kişinin içerisinde yer almıyor. Sadece filmin %75'ini izleyenler toplamda 45 milyonluk dilimin içerisinde yer alıyor. 137 milyon abonesi olan Netlix'in yakaladığı izlenme oranları her ne olursa olsun büyük bir başarıdır

Bird Box 21 Aralık'ta Netflix'te yayınlanmaya başladı.
Bird Box 21 Aralık'ta Netflix'te yayınlanmaya başladı.

Bird Box filmi konusu nedir?

Her şey tam beşyıl öncesinde başlar. Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak gelir. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie ve çocukları için artık gitmedir. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikelidir. Tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekir. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değildir. Peki onların peşinde olan insan mı, hayvan mı, yoksabir canavar mıdır?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >