Osman Gazi başlıyor: Burak Özçivit'in rol arkadaşı belli oldu

Başarılı oyuncu Burak Özçivit'in Osman Gazi'deki performansı merakla bekleniyor
Başarılı oyuncu Burak Özçivit'in Osman Gazi'deki performansı merakla bekleniyor

TRT ekranlarında 5 yıl önce başlayan Diriliş Ertuğrul, kez yayınlanarak sezon finali yaptı. Osman Gazi'nin hayatını konu alarak devam etme kararı alan dizinin yapım ekibi kadroyu da oluşturmaya başladı. Başarılı oyuncu Burak Özçivit Osman Bey karakterine hayat verirken, eşi Malhun Hatun'u da Halka dizisinin başarılı oyuncusu Hazal Subaşı'nın oynayacağı iddia edildi.

Diriliş Ertuğrul dizisi 5 yıl önce TRT ekranlarında yayınlanmaya başladı. Tarihi ele alış şekli ve kadrosuyla beğeni kazanan dizi Çarşamba günlerinin reyting rekortmeni oldu. Dizi sadece ülkemizde değil yurt dışında da yoğun ilgiyle karşılaştı.

Ancak başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı Diriliş, bu sene itibariyle son kez ekrana gelerek seyircisine veda etti. Sezon finali verilen dizi Osman Gazi'nin hayatını anlatan yeni bölümleriyle yayınlanacak.

Dizinin oyuncu kadrosu netleşmeye başladı

Ekim ayında yayınlanmaya başlayacak olan Diriliş Osman dizisinin kadrosu şekillenmeye başladı. Osman Bey'e hayat verecek olan Burak Özçivit'in partneri belli oldu.

Özçivit'e TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinde Bahar Berkes karakterine hayat veren başarılı oyuncu Hazal Subaşı'nın eşlik edeceği iddia edildi.

Hazal Subaşı, yükselen performansıyla dikkat çekiyor
Hazal Subaşı, yükselen performansıyla dikkat çekiyor

Diriliş Ertuğrul'un finali hayranlarından tam not aldı

Diriliş Ertuğrul dizisi 150. bölümüyle sezon finali yaptı. Ancak yeni sezonda tekrar yayınlanmayacak ve farklı bir kadro ile yeni bir konsepte geçecek olan dizinin son bölümü final niteliğinde oldu. Final bölümünün son sahnesinde Fetih suresi okundu. Türk dizi tarihinde ilk olan bu durum izleyicilerinden tam not aldı. Yeni sezonda Osman Gazi ile devam edecek olan dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil. Ancak Diriliş Ertuğrul'un bir önceki sezonlara baktığımızda Diriliş Osman'ın 2019 Eylül ya da Ekim ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

Burak Özçivit çalışmaya devam ediyor

Yeni sezonda 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin devamı olan Osman Gazi'de başrolü oynamaya hazırlana Burak Özçivit çalışmalarını sürdürüyor.

Ünlü oyuncu, İstanbul'daki Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'ni gezip dizi için Osmanlı tarihi hakkında kapsamlı bilgi alıyor. Özçivit bilginin yanı sıra at binmeyi de öğreniyor.

Burak Özçivit, uzun süredir ekranlarda yer almıyor
Burak Özçivit, uzun süredir ekranlarda yer almıyor

Diriliş Osman nerede çekilecek?

Diriliş Osman dizisinde Burak Özçivit Ertuğrul Bey’in oğlu Osman karakteri ile 2018-2019 yeni sezonunda izleyici karşısında olacak. Osman Gazi dizisinin çekimleri için İstanbul-Anadolu yakasında, deniz kenarında çok büyük bir alana plato inşa edildi. Ertuğrul Gazi karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan Diriliş Osman dizisinde yer almayacak.

Diriliş Osman dizisinde Osman beyin hikayesinin 10’lu yaşlardan itibaren ekrana yansıyacak. Bu dönemde ise Ertuğrul Gazi karakteri de dizide devam edecek. Yavaş yavaş dizi Ertuğrul Gazi döneminden Osman Bey dönemine geçiş yapacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >