Tarkan'dan büyük vefa: Şarkılarının telif hakkını Mehmetçik Vakfına bağışlıyor

Tarkan'ın Mehmetçik Vakfı dışında başka alanlarda da yardım yaptığı biliniyor
Tarkan'ın Mehmetçik Vakfı dışında başka alanlarda da yardım yaptığı biliniyor

Türkiye ve dünya çapında tanınan şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, Mehmetçiklere desteğini esirgemiyor.

Tarkan'ın şarkılarını dizide kullanmak isteyen yapımcı ve yönetmenlerin telif hakkı için ödedikleri parayı Mehmetçik vakfına bağışladığı öğrenildi.

Birçok dizide yapımcı olarak yer alan Erdoğan Sevinç yaptığı bir açıklamada, ''Keşke herkes Tarkan gibi yapsa. Hangi eserini hangi senaryoda kullanmak istediğini sahibi olduğu Hitt Müzik’e bildiriyorsun. Onay verdiklerinde Mehmetçik Vakfı’na Tarkan adına 5-10 bin TL bağışlıyorsun, iş bitiyor'' ifadelerini kullandı.

Ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu hem Türkiye hem de dünya çapında tanınıyor. Yaptığı evlilik ve aile hayatıyla takdir toplayan, şarkılarıyla herkes tarafından sevilen Tarkan, kahraman Mehmetçikleri unutmadı.

Tevetoğlu eserlerinden aldığı telif hakkını Mehmetçik Vakfına bağışlıyor.

'Keşke herkes Tarkan gibi olsa'

Telif hakları sadece Türkiye değil dünya çapında da birçok soruna neden olan konular arasında yer alıyor. Gazeteci Ali Eyüboğlu Milliyet köşe yazısında bu konuyla ilgili sorunları ele aldı. Yapımcı Erdoğan Sevinç ile konuşan Eyüboğlu şu sözlere yer verdi,

''Birçok dizide yürütücü yapımcı olarak görev yapan Erdoğan Sevinç, bu konuda sorun yaşamadığı tek sanatçının Tarkan olduğunu söyledi. Sevinç, Keşke herkes Tarkan gibi yapsa. Hangi eserini hangi senaryoda kullanmak istediğini sahibi olduğu Hitt Müzik’e bildiriyorsun. Onay verdiklerinde Mehmetçik Vakfı’na Tarkan adına 5-10 bin TL bağışlıyorsun, iş bitiyor'' dedi.

Tarkan'ın Mehmetçik Vakfı için yaptığı bağış takdir topladı
Tarkan'ın Mehmetçik Vakfı için yaptığı bağış takdir topladı

Telif hakkı nedir?

Telif hakkı kişi ya da kişilerin, her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği bilgi, düşünce, sanat eseri ve ürününün kullanılması ve kopyalanması ile ilgili hukuken sağlanan hakları kapsıyor.

Hukukumuza göre bir fikir ve sanat ürününün eser olarak kabul edilip koruma altına alınabilmesi için sahibinin hususiyetini taşıması, şekillenmiş olması, kanunda sayılan eser türlerinden birine girmesi, fikri bir çabanın sonucu olması gerekiyor.

Mehmetçi Vakfının işlevi

Mehmetçik Vakfının amacı TSK bünyesinde hizmet yapıp vatan savunması sırasında şehit olan askerlerin ardında bıraktıkları aile ve yakınlarıyla birlikte gazi olmuş askerlere ve ailelerine her türlü maddi manevi yardımda bulunmak olarak biliniyor.

Gazi ve engellilerin rehabilitasyon ve uyum süreçlerinde yanlarında olan Mehmetçik Vakfı onlara her türlü tıbbi teknik desteğin sağlanması için çalışıyor. Birçok ünlü sanatçı, yazar ve hayırsever Mehmetçik Vakfı’na her alanda maddi manevi destek sağlıyor.

Mehmetçik Vakfı sağlanan yardımlarla birçok askere ve ailesine yardım ediyor
Mehmetçik Vakfı sağlanan yardımlarla birçok askere ve ailesine yardım ediyor

Mehmetçik Vakfına nasıl yardım yapılır?

Kahraman askerlerimizin ailelerine yardım etmek için kurulan Mehmetçik Vakfına istediğiniz miktarda para yardımı yapabilirsiniz. Sms ile ya da banka aracılığıyla yapacağınız yardımların detaylarına Mehmetçik Vakfının resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

http://www.mehmetcik.org.tr/bagis

Tarkan birçok alanda yaptığı desteklerine devam ediyor

Tarkan, İzmir'in Seferihisar ilçesinde hayata geçen ve kurucusu olduğu Doğa Okulunun çalışmalarına desteğini sürdürüyor. Ege'de tükenmek üzere olan zeytinlikleri arttırmak için uğraşan yöre halkı, çalışmalarına maddi destek sağlamak üzere Orhanlı Taşbaskı Zeytinyağı üretmeye başladı.

Şarkıcı başlatılan Ege'nin zeytinyağı imecesine de katkı sağladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >