The Irishman'in yönetmeni Martin Scorsese: Lütfen filmleri telefondan izlemeyin

The Irishman filminin yönetmeni Martin Scorsese
The Irishman filminin yönetmeni Martin Scorsese

Geçtiğimiz günlerde Netflix'te yayınlanan The Irishman filminin usta yönetmeni Martin Scorsese izleyicilere bir çağrıda bulundu.

3.5 saat süren yeni filmiyle yeniden sinema gündemine oturan yönetmen, değişen izleyici eğilimlerinin farkında olduğunu fakat yine de filmlerin küçük ekranlı televizyonlarda izlenmemesi gerektiğini savundu.

Scorsese, izleyicilerine 'Lütfen filmleri telefonda izlemeyin. Belki büyük bir tablet olabilir.'' tavsiyesinde bulundu.

The Irishman filminin gösterime girmesiyle beraber birçok farklı konu izleyiciler ve eleştirmenler tarafından tartışmaya açıldı. İlk olarak filmin çok uzunolduğu ve sıkıcı olduğu görüşü ortaya atılsa da bunun aksini düşünen izleyicilerde bulunuyor.

The Irishman son dönemin en çok ses getiren yapımlarından olmayı başardı
The Irishman son dönemin en çok ses getiren yapımlarından olmayı başardı

3.5 saat süren film yeni dijital evrenin içine doğan ve film izleme alışkanlıkları değişen nesil için tüketmesi hayli güç bir içerik olarak öne çıkıyor. Dizi ve film sürelerinin kısalması hatta bir saatin altına düşmesi birçok yeni izleyiciyi bu yönde alıştırmış gözüküyor. Bir başyapıtın 3.5 saatten az olması beklenemese de insanlar bu tür uzun filmleri izlemek için oldukça heyecanlı.

4 parçaya bölüp mini bir dizi gibi izlenebilir

Filmin uzun olduğu yönündeki tartışmalar devam ederken, yayıncı platform izleyicilerin filmi tek seferde izleyememesi üzerine, filmi parçalar haline bölüp 4 bölümlük bir dizi gibi izlemelerini tavsiye etti.

Martin Scorsese: Küçük ekranlarda film izlemeyin

Tartışmaların The Irishman özelinden çıkarak filmlerin telefondan izlenipizlenemeyeceği konusuna evrilmesiyle birlikte Martin Scorsese, bir açıklama yaptı.

Scorsese filmlerin küçük telefonlardan izlenmemesi gerektiğini savunuyor
Scorsese filmlerin küçük telefonlardan izlenmemesi gerektiğini savunuyor

Bir röportajda filminin telefondan izlenmesi hakkındaki fikri sorulan Scorsese, "Şunu söyleyebilirim ki bu 20 tuhaf yıl içerisinde hem televizyon hem de sinema için filmler yaptım ama asla telefon için değil. Nasıl yapılır bilmiyorum. Keşke bilsem ama anlayamıyorum" şeklinde yanıt verdi. Filmlerin artık telefondan izlenmek için yapılacağını kabullenen yönetmen açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Tavsiyem şudur ki eğer yapımlarımdan birini izlemek isterseniz, lütfen telefondan izlemeyin. Belki büyük bir tablet olabilir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >