Üniversite ve bölümler hakkında güvenilir bilgiye ulaşmak artık daha kolay

Üniversite tercihi yaparken  yardım almayı unutmayın.
Üniversite tercihi yaparken yardım almayı unutmayın.

Üniversiteye giriş sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi başlıyor.

Hayalini kurduğu üniversiteye gitmek için tercih yapacak öğrencilerin üniversite ve bölümlere ilişkin doğru ve güncel bilgilere ulaşması artık daha kolay.

Bu kolaylıklardan birisi Türkiye'nin önde gelen 13 Sivil Toplum Kuruluşu tarafından hazırlandı.

Bu kuruluşlar 'Tercih Rehberliği Projesi' kapsamında adaylara kolaylık sunacak birçok imkan sağlıyor.

2 milyonu aşkın gencin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavının sonuçları bugün açıklandı. 23 Temmuz tarihi itibariyle tercihlerini yapacak olan aday öğrenciler, üniversite ve bölümlere ilişkin akıllarını kurcalayacak soruların cevaplarını aramaya koyuldu. Bu konuda üniversite adaylarına yardım etmek için bir proje geliştirildi.

Öğrencilere kolaylık sağlıyor

İsabetli tercih için özellikle belediye ve üniversitelerin tercih merkezlerinden faydalanan aday gençler, bu yıl iyi bir alternatife sahip. Türkiye’nin önde gelen 13 gençlik STK’sının ortaklığında gerçekleştirilen 'Tercih Rehberliği Projesi' bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS’ye) giren ve tercih yapma hakkını elde eden üniversite adayı gençler ile halihazırda üniversite öğrenimine devam edenleri buluşturarak adayların bölümler hakkında güncel ve doğru bilgi almalarını kolaylaştırmak maksadıyla hayata geçirildi.

Üniversite adaylarının tercihlerine kolaylık sağlamak adına bir tercih rehberi sitesi hayata geçirildi
Üniversite adaylarının tercihlerine kolaylık sağlamak adına bir tercih rehberi sitesi hayata geçirildi

Tercih rehberliği adayları bekliyor

Öğrenciler, tercihrehberligi.com adresinde yer alan aday başvuru formundaki gerekli bilgileri ve hakkında bilgi almak istediği 3 üniversite ve bölümü sistemle paylaşarak kolayca kaydolabiliyor. 140’ı aşkın üniversite ve 150’den fazla bölümden 1600 rehberin bulunduğu sistem tarafından en uygun rehberler ile eşleştirilen adaylar tercih listesi oluşturma konusunda yardım alabiliyor.

Hayalini kurduğu üniversite ve bölümle ilgili doğru ve güncel bilgileri edinen adaylar tüm sorulara da rehberin yardımı ile cevap bulma fırsatı yakalıyor.

Öğrenciler için hazırlanan site görüşmelerini telefon ve WhatsApp üzerinden sağlıyor
Öğrenciler için hazırlanan site görüşmelerini telefon ve WhatsApp üzerinden sağlıyor

Bilgi kapsamı geniş

Rehberler, 18-29 Temmuz tarihleri arasında adaylara hizmet verecek. Hiç bilmedikleri bir şehirde yeniden düzen kuracak olan gençler için konaklama ihtiyaçlarında da rehber olacak bir sayfa hizmete sunuluyor. Öğrenciler bu sayede yurtlar hakkında da bilgi edinebiliyor.

Aşağıda yer alan videoda tercihrehberligi.com sitesinin kullanımı hakkında detaylı bilgilere ulaşıp yardım alabilirsiniz.

Üniversite tercihi hayatınızı büyük ölçüde etkiliyor. Bu dönem tercihlerinizi yaparken yardım almak gerekiyor. Bu konuyla alakalı rehber öğretmenler, adaylara destek verip tercih konusunda yönlendiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >