Yıldız Tilbe'den 'Ayasofya' çağrısı

Yıldız Tilbe sosyal medyadan paylaşım yaparak, ''Ayasofya'yı ibadete açalım'' dedi.
Yıldız Tilbe sosyal medyadan paylaşım yaparak, ''Ayasofya'yı ibadete açalım'' dedi.

Yeni Zelanda'da camiye gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası 49 kişi şehit olmuştu. Bu saldırıdan sonra teröristin Türkler ve Ayasofya hakkında manifesto yazdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine saldırıyla ilgili Türkiye'de ve dünyada tepkiler dinmedi. Sanatçı Yıldız Tilbe de konuyla ilgili attığı tweetler ile öldürülen Müslümanlara rahmet dilerken, Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini söyledi.

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen İslamofobik saldırı sonucunda 49 kişi şehit oldu. Olayla ilgili dünyada ve Türkiye'de sanat ve spor dünyasından da ünlü isimler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Bu isimlerden biride Yıldız Tilbe oldu. Tilbe sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çağrı yaptı.

Tweet attı

Sanaçtı Yıldız Tilbe de Yeni Zelanda'da şehit edilen 49 kişiyle ilgili düşüncelerini attığı Tweetler ile dile getirdi. Tilbe attığı Tweetler'de ''Ayasofya'yı ibadete açalım, sahip çıkalım'' dedi. Şarkıcının bu paylaşımları oldukça beğeni aldı ve sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

İşte o Tweetler;

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >