Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem: Birçok ilden hissedildi

HABER MASASI
Abone Ol

Akdeniz'de bir deprem daha meydana geldi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5,3 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi 5,1 ve AFAD ise 5,0 olarak duyurdu. Muğla'nın Dalaman ilçesi açıklarında saat 7.44'te meydana gelen deprem Marmaris ve Fethiye civarında da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.44'te Rodos Adası'nın kuzey doğusu açıklarında 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deniz yüzeyinin yaklaşık 6 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla'nın Fethiye ilçesine 58 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

AFAD: Olumsuz bir ihbar alınmadı

Depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada, "Akdeniz'de Dalaman açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır" denildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre ise, Yunanistan'ın Rodos Adası açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak duyurdu. Deprem Marmaris ve Fethiye civarında da hissedildi.

5 gün önce de 4 büyüklüğünde deprem olmuştu

AFAD'a göre 29 Eylül'de Muğla Marmaris'te 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti

  • Yunanistan ve Türkiye'den hissedildi
  • Deprem, Yunan Adaları başta olmak üzere İzmir, Antalya ve Muğla gibi çevre illerde de hissedildi. Muğla'nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, depremi en çok hisseden bölgeler oldu.

Üç GSM operatörü birleşiyor: 'Depreme karşı ücretsiz hat'
Bilim Teknoloji

Depremle ilgili çarpıcı araştırma: Yüzde 77 ne yapacağını bilmiyor
Dünya Politika

Deprem anında ne yapmak gerekiyor?
Deprem hemen hemen herkesin korkulu rüyası. Hele ki Marmara Bölgesinde yaşıyorsanız, yoğun risk altındasınız... Peki deprem anında neler yaşanıyor? Deprem esnasında ve sonrasında ne yapmak gerekiyor? GZT ekibi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün deprem TIR'ında, depremi test ederek bu sorulara cevap aradı.

Depreme su altında yakalanan dalgıçların kaydettiği ürkütücü görüntüler
Denizin metrelerce derinliklerinde orta ve büyük ölçekli depreme yakalanan dalgıçlar o anları kayda alıyor. Deprem başladığı anda deniz tabanında bir toz bulutu oluşmaya başlıyor. Dalgıçlar, o an yaşadıklarının görüntülerle aktarmanın mümkün olmadığını söylüyorlar. Bazıları üzerinden 200 tonluk bir gemi geçiyormuş gibi hissettiğini bazıları ise üstünde bir gemi pervanesi döndüğünü ifade ediyor. Bunun yanında ürkütücü bir gürültünün çıktığını ve tabanda bulunan kaya parçalarında savrulduğunu belirtiyorlar.