Apple'ın kulak üstü yapısındaki kulaklığı yakında duyurulabilir

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

iOS 14.3'ün geliştirici betasında paylaşılan bir simge, Apple'ın kulak üstü yapısındaki kulaklığını temsil ediyor gibi görülüyor.

Yayınlanan haberler ve paylaşılan bilgiler, yeni nesil kablosuz kulak üstü kulaklığın yakın zamanda duyurulabileceği yönünde.

Apple'ın yıllardır kulak üstü kulaklıklar üzerinde çalıştığı söyleniyor. iOS 14.3'ün geliştiricilere özel beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte bu iddialar daha da arttı. Zira ilk geliştirici betasürümünde bulunan yeni bir simge, kulaklığın neye benzediği hakkında fikir vermiş gibi görünüyor.

Apple AirPods, %35 ile kablosuz kulaklık pazarının lideri
Jurnal.ist

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen kulak üstü kulaklığının simgeleri henüz yeni yayınlanan iOS 14.3'ün geliştiricilere özel betasında ortaya çıktı.

Paylaşılan bir videoda kulaklık simgesinin üzerinde duran bir büyüteç gösteriliyor. İlginç şekilde büyüteç ayrıca bir sırt çantasının ve valizin üzerinde de görülüyor. Bu durum söylentilere göre Tilebenzeri izleyicileri saklamak için ideal yerler olacak şeklinde yorumlanıyor. Ve videonun, Bul uygulamasında bildiriliyor olması, kulaklıkların bulunmasına yardımcı olacak şekilde algılanıyor.

iOS 14.3'teki yeni kulaklık simgesi, nasıl görünebileceklerine dair ilk önizleme değil. Mart'ta 9toMac, iOS 14'ün ilk sürümlerinde iki kulak üstü kulaklık simgesi daha buldu. Ancak simgeler bugünkünden çok daha farklı tasarıma sahipti ve kulaklıkların siyah beyaz geleceğini gösteriyor gibiydi.

iOS 14.3'ün geliştirici beta sürümündeki simgelerden tespit edildi.

Yeni simgenin iOS 14.3 beta sürümüne dahil edilmesi, kulaklıkların bu yazılım güncellemesiyle birlikte piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. Ancak güncellemenin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağını tam olarak bilmiyoruz.

Yazılım, 'beta' sürümünde olduğu için Apple güncellemenin resmî sürümünden önce bilgileri kaldırabilir. Bu nedenle yeni simgenin görünümü, kulaklıkların yakında satışa sunulabileceğinin garantisi değil. Geçen yıl AirPods Pro'nun tasarımı da resmî duyuran birkaç hafta önce iOS 13.2 beta sürümünün geliştiricilere sunulmasıyla ortaya çıkmıştı.

Bloomberg, Nisan'da tanıtılması beklenen yeni kulaküstü kulaklıkların değiştirilebilir kulak süngerleri ve mıknatıslarla takılan kafa bantları da dahil olmak üzere değiştirilebilir parçalara sahip olabileceğini bildirmişti. Ama yeni rapora göre bu modüler işlevlerden bazıları küçültülmüş olabilir. Kulaklıklar değiştirilebilir kafa bandına sahip olmayabilir ancak kulak süngerleri yine de değiştirilebilir şekilde sunulabilir.