Artık günlük hayatı da etkiliyor: Deprem olduğunu sanıp camdan atlamaya çalıştı

HABER MASASI
Abone Ol

İstanbullular deprem korkusuyla her günü panik içinde geçiriyor. İstanbul'un Avcılar ilçesinde belediye çalışanı bir kadın, büro içinde bir anda eşyanın sallanmasını deprem sanarak camdan atlamaya çalıştı. Panik halindeki kadını diğer çalışanlar kontrollü bir şekilde aşağı indirdi.

İstanbul Avcılar'da dün belediyede çalışan bir kadın deprem olduğunu sanıp camdan atlamaya çalıştı. Olay, dün saat 16.00 sıralarında Avcılar Belediyesinde meydana geldi. İddiaya göre, büro içinde bir anda eşyanın sallanmasını deprem sanan kadın çalışan kendini camın önüne attı.

Tam atlarken çalışma arkadaşları engel oldu

Camın önündeki çıkıntıya ayaklarını koyan K.K. atlamaya kalkıştığı esnada diğer çalışanlar duruma engel oldu. Yaşanan olay sonrası ikna edilen K.K. binanın girişinde bekleyenler tarafından kontrollü olarak yere indirildi.

Depremle ilgili çarpıcı araştırma: Yüzde 77 ne yapacağını bilmiyor
Dünya Politika

Kandilli'den ürküten deprem uyarısı: Sona doğru yaklaşıyoruz
Dünya Politika

Depreme su altında yakalanan dalgıçların kaydettiği ürkütücü görüntüler
Denizin metrelerce derinliklerinde orta ve büyük ölçekli depreme yakalanan dalgıçlar o anları kayda alıyor. Deprem başladığı anda deniz tabanında bir toz bulutu oluşmaya başlıyor. Dalgıçlar, o an yaşadıklarının görüntülerle aktarmanın mümkün olmadığını söylüyorlar. Bazıları üzerinden 200 tonluk bir gemi geçiyormuş gibi hissettiğini bazıları ise üstünde bir gemi pervanesi döndüğünü ifade ediyor. Bunun yanında ürkütücü bir gürültünün çıktığını ve tabanda bulunan kaya parçalarında savrulduğunu belirtiyorlar.

Deprem anında ne yapmak gerekiyor?
Deprem hemen hemen herkesin korkulu rüyası. Hele ki Marmara Bölgesinde yaşıyorsanız, yoğun risk altındasınız... Peki deprem anında neler yaşanıyor? Deprem esnasında ve sonrasında ne yapmak gerekiyor? GZT ekibi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün deprem TIR'ında, depremi test ederek bu sorulara cevap aradı.