Başörtülü öğrenciye 'mahallemize uygun değilsin' diyerek kiralık ev vermediler

HABER MASASI
Abone Ol

Batının ırkçı ve İslam karşıtı hareketlerine bir yenisi daha eklendi. Uluslararası ev ve oda kiralama sitesi Airbnb'de bir ev sahibi, Müslüman bir öğrenciyi başörtüsü taktığı için reddetti. Şirket, Almanya'daki ev sahibinin site erişimini iptal etti.

Almanya'nın Hamburg şehrinde nörobilim eğitimi gören İngiliz öğrenci Nurjahan Saleque, evinin merkeze daha yakın olması için uluslararası ev ve oda kiralama sitesi Airbnb'de bir ev sahibi ile iletişime geçti.

Ancak ev sahibi, Saleque'nin talep ettiği tarihlerde evin kiralama için müsait olmasına rağmen, öğrencinin talebini reddetti.

'Bu bizim mahallemize uygun değil'

Ev sahibi komşularının başörtülü kiracı istemediklerini söyledi.

Buzzfeed News'te yer alan habere göre Saleque'in reddetme sebebini sorması üzerine ise ev sahibi, "O tarihlerde ev boş. Fakat üzgünüm, ama senin başörtüsü taktığını görüyorum ve bu bizim mahallemize uygun değil." cevabını verdi.

Aldığı cevaba sosyal medyada tepki gösteren Saleque'in paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı.

Nurjahan Saleque şirketten aldığı cevabı sosyal medyada yayınladı.

Saleque daha sonra "Airbnb şirketi geri dönüş yaptı. Ev sahibinin siteye erişimi engellenmiş ve onlara haber verdiğim gün başka hesap açmaması adına ID numarası sistemden atılmış. Airbnb ile hala iletişim halindeyim. Bana uygun bir ev bulmamda yardımcı olmalarını bekliyorum." açıklamasını yaptı.

26 yıl sonu cansız bedeni bulunan dağcıya son görev
Gündem

'Üflemesem olmaz mı memur bey?' sözü mahkemelik etti
Gündem

Belediye Başkanı Tahmazoğlu'ndan pazarcıya 'fiyat' dersi
Gündem