Bill Gates salgının bitişi için tahminde bulundu: 2022'ye dek sürecek

HABER MASASI
Abone Ol

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs salgınının 2021 yılında da etkisini gösterebileceğini ifade etti.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, COVID-19 salgınının 2022'ye kadar devam edeceğini belirtti.

2021 salgınla geçecek

Gates verdiği röportajda, COVID-19 aşısının muhtemelen 2021'in ilk aylarında hazır olacağını ve ABD'nin 2021 yazında normale yakın bir duruma dönebileceğini söyledi. Buna göre, salgının etkisinin 2022'ye kadar süreceğine işaret etti.

'En iyi ihtimalle'

"Salgının sonu, en iyi ihtimalle 2022" diyen Gates, "Ama 2021 boyunca vaka ve ölüm sayılarını düşürebilmeliyiz, tabii küresel çapta çalışırsak. Aşı teknolojisi ve finansmanı olduğu ve şirketlerin en iyi çalışanları bu işle ilgilendiği için iyimserim, sonsuza dek süremeyecek" ifadelerini kullandı.

Bill Gates'in Afrika'da uyguladığı aşı politikası
Bill Gates'in 'gurur duyuyoruz' diyerek anlattığı aşı programı arkasında nasıl bir Afrika bıraktı? Verilen vaatler, tutulmayan sözler...

7 milyar kişi aşılanabilecek mi?

Daha önce Gates, "Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı" demişti.

Gates Vakfı aşı çalışmalarına destek veriyor

Başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla eşi ile birlikte koronavirüs aşı çalışmalarını destekleyen Gates, aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirtmişti.

Gates aralarında ABD'nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizmişti.

Bill ve Melinda Gates (Arşiv)

20 yıl önce aşı endüstrisinin temsilcilerinin yanı sıra özel yatırımcılar, UNICEF, DSÖ gibi kuruluşlardan oluşan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği'ni (GAVI) hayata geçiren Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla iş birliğini maddi olarak destekliyor. Vakıf, İngiltere'nin ardından iş birliğinin en büyük destekçisi konumunda.

Bill Gates: COVID-19 ilaçları yüksek teklif verene değil ihtiyacı olanlara gitmeli
Jurnal.ist