Bu hileleri öğrendikten sonra film izlerken daha dikkatli olacaksınız

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

İzlerken kimi zaman korktuğunuz kimi zaman da heyecanlandığınız birçok sahnede kullanılan hileleri öğrendiğinizde siz de şaşıracaksınız.

Muhtemelen filmlerde yer alan birçok sahne için “Nasıl çekmişler bunu” diyorsunuz? Bu sırları öğrendikten sonra ise film izlerken daha dikkatli olacaksınız.



(Kaynak: hexjam.com)

1. Bu kadar insanı nereden bulmuşlar?
Filmlerde kalabalık bir sahne çekilecekse; ayna, kopyalama ya da manken tekniği kullanılıyor. Ayna ve kopyalama yöntemiyle insan sayısı artırılıyor. Birbirinden farklı kıyafetler giydirilen mankenler duracakları yere sabitleniyor.
2. Gerçek kan mı kullanılıyor?
Filmlerde kan yerine gıda boyası ya da mısır şurubu kullanılıyor. Şimdiye kadar çekilen bazı bilim kurgu filmlerinde ise ilginç kan renkleri tercih edildi. Beyaz kanın kullanıldığı bir yapımda, yönetmen boya yerine beyaz çikolatanın kullanılmasını tercih etti.
3. Neden sokaklar her zaman ıslak?
Gece çekimlerinde genellikle ışık sorunu yaşanır. Bu sorunu en aza indirmek için asfalt ıslatılır.
4. Nasıl dayanıyorlar?
Filmlerde aynı sahne defalarca çekiliyor. Yemek sahneleri tekrarlanırken ne yazık ki oyuncular sık sık istifra ediyor.
5. Denizde mi çekilmiş?
Deniz ve okyanus sahneleri aslında bir havuzda çekiliyor. Daha sonra çekilen videolar, çeşitli kurgu programlarıyla arzu edilen hale getiriliyor.
6. Çocuklarla çalışmak zor değil mi?
Çocuk ve bebek oyuncularla çalışmak elbette çok zor. Ancak tüm set görevlileri gerçekten çok sabırlı çalışarak, çocukların en iyi hallerini görüntülemeye çalışıyor.