Bu hileleri öğrendikten sonra film izlerken daha dikkatli olacaksınız

İzlerken kimi zaman korktuğunuz kimi zaman da heyecanlandığınız birçok sahnede kullanılan hileleri öğrendiğinizde siz de şaşıracaksınız.

Muhtemelen filmlerde yer alan birçok sahne için “Nasıl çekmişler bunu” diyorsunuz? Bu sırları öğrendikten sonra ise film izlerken daha dikkatli olacaksınız.



(Kaynak: hexjam.com)

Bu kadar insanı nereden bulmuşlar? 
Filmlerde kalabalık bir sahne çekilecekse; ayna, kopyalama ya da manken tekniği kullanılıyor. Ayna ve kopyalama yöntemiyle insan sayısı artırılıyor. Birbirinden farklı kıyafetler giydirilen mankenler duracakları yere sabitleniyor.
Bu kadar insanı nereden bulmuşlar? Filmlerde kalabalık bir sahne çekilecekse; ayna, kopyalama ya da manken tekniği kullanılıyor. Ayna ve kopyalama yöntemiyle insan sayısı artırılıyor. Birbirinden farklı kıyafetler giydirilen mankenler duracakları yere sabitleniyor.
Denizde mi çekilmiş?
Deniz ve okyanus sahneleri aslında bir havuzda çekiliyor. Daha sonra çekilen videolar, çeşitli kurgu programlarıyla arzu edilen hale getiriliyor.
Denizde mi çekilmiş? Deniz ve okyanus sahneleri aslında bir havuzda çekiliyor. Daha sonra çekilen videolar, çeşitli kurgu programlarıyla arzu edilen hale getiriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >