Cumhur İttifakı'nın protokolü belli oldu

HABER MERKEZİ
Abone Ol

Cumhur İttifakı'nın protokolündeki detaylar belli oldu. Bugün Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli, YSK'ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için başvuru yaptı. İttifakın, YSK'ya sunduğu protokolde 2023 ve 15 Temmuz ile yerli ve milli vurgusu bulunuyor. Protokolde ayrıca 'Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır' ifadeleri yer alıyor.

Cumhur İttifakı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na sunacağı ittifak protokolünün detayları belli oldu.

Saat 11.00'de Başbakan Yıldırım ile MHP lideri YSK'ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için başvuru yaptı. 316 AK Partili, 30 MHP'li vekilin imzasıyla Recep Tayyip Erdoğan aday gösterildi.

Protokolde, "Cumhur İttifakı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, güçlü ve istikrarlı bir parlemento yapısının oluşturulması ve gelecek 5 yıl içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedeflemektedir" denildi.

AK Parti ve MHP tarafından YSK'ye sunulan Cumhur İttifakı Protokolünde, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir." ifadesi kullanıldı.

Protokolde şöyle denildi: "Cumhur İttifakı, Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında, parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır" denildi.

ŞENTOP ÖNEMLİ BAŞLIKLARI OKUDU

AK Partili Mustafa Şentop basın mensuplarına protokol metnini okudu.

İşte protokolde öne çıkan başlıklar:

AK Parti ile MHP 24 Haziran seçimleri için cumhur ittifakı ünvanıyla seçim ittifakı yaparak katılmaya karar vermişlerdir.

BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır.

AK Parti ve MHP ayrı ayrı milletvekili listeleri vereceklerdir.

Ortak cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Cumhur ittifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp tarihi bir birlikteliktir.

'Cumhur'un adayı Erdoğan
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'da miting yapacağı yer belli oldu
Gündem