Dünya Sağlık Örgütü'ne uluslararası soruşturma başlatılıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Koronavirüs salgını karşısındaki tutumu nedeniyle eleştirilerin odağı olan Dünya Sağlık Örgütü'ne uluslararası bağımsız bir soruşturma yapılması kararı verildi.

Birçok ülke Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), ABD ve Çin arasında 300 binden fazla insanı öldüren koronavirüsün uluslararası tepkisini nasıl yönettiğine dair bağımsız bir soruşturma başlatmayı kabul etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nü kim yönetiyor? 🤔
“Terör örgütü üyeliğinden Dünya Sağlık Örgütü başkanlığına uzanan bir hikaye: Tedros Adhanom.”

DSÖ başkanlığında bulunan ismin geçmişini #Propaganda serimizde Murat Soydan anlattı. Koronavirüs sürecinde birçok kişinin dikkatini çeken Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom aslında kim?

Tüm dünyayı saran pandemi korkusu, bir suçlu arayışını da beraberinde getirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın da basın açıklamalarında hedef gösterdiği Dünya Sağlık Örgütü'nü bilinmeyen yönleriyle araştırdık. Keyifli seyirler...

Dünya Sağlık Örgütü, dün internet üzerinden düzenlenen genel kurul toplantısında, pandemi sürecini nasıl yönettiğine ilişkin bağımsız soruşturma çağrılarına olumlu yanıt vermişti. ABD, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs salgınına müdahalesini yetersiz bulmuş ve örgüt bütçesine yaptığı katkıyı geçici süreyle askıya almıştı. Çin’i virüsle ilgili zamanında bilgi paylaşmamak ve şeffaf olmamakla suçlayan ABD, Dünya Sağlık Örgütü’nü de “Çin merkezli” davranmakla eleştirmişti.

Trump'tan DSÖ'ye uyarı: Reform yapmazsanız fonlar kesilecek
Jurnal.ist

DSÖ'den dezenfektanlı temizliğe ilişkin açıklama: Etkili değil
Jurnal.ist