Eleştirmenlerin bile yanıldığı Oscar'da, GZT takipçisinin tahminleri gerçekleşti

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 91. Oscar ödüllerinde sürpriz diyebileceğimiz isimler altın heykelin sahibi oldu. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Film kategorilerinde kazanmasına kesin gözüyle bakılan filmlerin ve oyuncuların ödül alamaması sinema yazarları ve eleştirmenlerini ters köşe yaptı. GZT Instagram hesabından yaptığımız tahmin yarışmasında ise 5 büyük kategorinin kazananı da doğru bilen takipçimiz Ayşe Büşra Güngör oldu ve bizden 6 aylık Netflix üyeliği kazandı.

91. Oscar Ödülleri dün gece Los Angeles'ta düzenlenen törenlere sahiplerine takdim edildi. Muhteşem sahne gösterilerinin yapıldığı törende birkaç kategoride sürprizler yaşandı.

91. Oscar ödülleri sahiplerini buldu: Geceye Müslüman aktörler damgasını vurdu
Hayat

91. Oscar ödülleri Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem törenle gerçekleşti.

Oscar'a aday olan filmlerin, oyuncuların ve filmlerin belli olmasının ardından birçok sinema eleştirmeni ve yazarı bir kaç farklılık dışında tüm kategorilerin kazanması muhtemel isimlerinibelirlemişti. Kamuoyunun da hem fikir olduğu isimler ödül alamadı. En beklenmedik sonuçlar En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Film kategorilerinde yaşandı.

Rami Malek'in papyonu Oscar'a damgasını vurdu
Hayat

The Favourite filminde gösterdiği performansla sürpriz bir şekilde diğer adayların arasından sıyrılarak ödüle uzanan isim Olivia Colman oldu.

Herkes şaşırdı GZT takipçisi bildi

GZT Instagram hesabında yaptığımız 'Oscar Tahmin Yarışması'nda takipçilerimizden, sorduğumuz 5 kategorinin de kazanan ismini bilmesini istedik. Takipçilerimizden Ayşe Büşra Güngör hariç hiç kimse 5 kategorinin de kazananını doğru tahmin edemedi. Özellikle bu sene sürprizlerin yaşandığı Oscar ödüllerinde neredeyse hiç bir sinema eleştirmeninin ve yazarın bilemediği En İyi Kadın Oyuncu kategorisini OliviaColman tahminiyle fark yaratan takipçimizi tebrik ediyoruz. Bizden 6 aylık Netflix üyeliği kazandı.

Netflix ödüllü Oscar tahmin yarışmamız

Oscar'ın yıldızı: 'Netflix'
Hayat

Oscar gecesine 1 dakikalık bakış

91. Oscar ödülleri sahiplerini buldu: Geceye Müslüman aktörler damgasını vurdu
91. Oscar ödül töreni, efsane rock grubu Queen ve Adam Lambert'ın 'We Will Rock You' performansıyla başladı. Freddie Mercury'nin hayatını canlandırdığı Bohemian Rhapsody filmiyle Rami Malek, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2017'de ilk kez Oscar alan Müslüman oyuncu unvanının sahibi Mahershala Ali, Green Book filminde gösterdiği muhteşem oyunculukla bir kez daha ödülün sahibi oldu. Renkli kişiliği ile bilinen Amerikalı yönetmen Spike Lee'nin ikonik sevinç görüntüleri Oscar'ın unutulmayacak anlarından birisi olarak kayıtlara geçti. Netflix yapımı Roma filminin yönetmeni Alfonso Cuaron, gecede ödül alarak Netflix'e ilk Oscar ödülünü getiren yönetmen oldu. En İyi Film Müziği ödülünün sahibi Lady Gaga, rol arkadaşı Bradley Cooper ile 'Shallow' şarkısını sahnede seslendirdi.