Elon Musk, SpaceX Starship'in ilk fotoğrafını paylaştı

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Şu ana kadar BFR olarak bilinen roketin isminin değişmesinin ardından ilk fotoğraf paylaşıldı. Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yörüngeye çıkacak olan versiyonun daha uzun olacağından bahsetti.

Elon Musk, son yıllarda teknoloji ve dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri. Durum böyle olunca yaptığı açıklamalar kısa sürede gündemi değiştirebiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde hem Twitter hem de Instagram paylaşımlarıyla bu çoğu kez gördük. Musk sonunda Starship'in ilk fotoğrafını da Twitter'dan paylaştı.

Starship nedir?

Starship, aslında daha önce BFR olarak bilinen roketin ismi değişmiş hali. Hatta isimle alakalı Twitter'dan gelen 'Yıldızlararası bir görev gerçekleştirmeyen bir uzay gemisi 'Starship' olarak isimlendirilemez' eleştirisinin ardından 'Sonraki sürümleri yapacak' şeklinde cevap vermişti. Yani aslında Musk'ın inşa Starship uzay gemileri gelecek yıllarda sadece gezegenleri değil yıldızları da kapsayabilir.

Elon Musk, BFR Rocket'in ismini Starship Super Heavy olarak değiştirdi
Teknoloji

İki ya da üç ay içinde ilk testlerine başlanması beklenen uzay aracının yüzeyinin epey dokulu olduğu görülüyor. Ancak Elon Musk açıklamasında yeni versiyonlarla birlikte bu pürüzlerin ortadan kalkacağına dair bir açıklama da yapıyor. Daha kalın ve pürüzsüz bir kaplamanın yapılacağı Starship'in, dikey iniş ve kalkış testleri merakla bekleniyor.

Çılgın dahi Elon Musk'ın 11 akılalmaz projesi
Teknoloji