Facebook Messenger'a yakında "Herkesten Sil" özelliği gelebilir

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

WhatsApp'ta bir süredir yer alan "Herkesten Sil" özelliğinin önümüzdeki dönemlerde Facebook Messenger için de aktif edileceği konuşuluyor.

Geçen yaz WhatsApp'ta aktif edilen "Herkesten Sil" özelliği farklı platformlara da açılıyor. Son olarak Facebook Messenger'ın benzer bir sisteme geçiş yapacağı netleşti.

Cambridge Analytica tarafından yayınlanan 'veri sızıntısı' raporlarının ardından maddi / manevi büyük kayıp yaşayan Facebook, Messenger uygulamasında bir değişikliğe gidiyor. Mark Zuckerberg başta olmak üzere diğer birçok şirket yöneticisi Messenger yazışmalarında hiçbir şekilde iz bırakmıyor. Dolayısıyla son olarak bu özelliğin tüm kullanıcılara açılması söz konusu.

WhatsApp'ta gönderilen mesajlar karşı taraf görmeden nasıl silinir?
Teknoloji

WhatsApp'ta "Herkesten Sil" özelliği gönderilen mesajları aslında silmiyor!
Teknoloji

Messenger yazışmaları nasıl siliniyor?

Messenger yazışmalarının bu yöntem sayede çok daha güvenli ve gizli hale gelmesi bekleniyor.

İsmi paylaşılmayan bir yöneticinin Messenger'daki bu özelliğin tüm kullanıcılar için aktif edilmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor. Şu anda Messenger'ın şifrelenmiş özel sürümünde gizli mesaj özelliğinin zamanlayıcı sayesinde mesajları otomatik olarak sildirebildiği belirtiliyor. Ancak bunun da üzerinde daha kapsamlı bir mesaj silme özelliğinin aktif edileceği belirtiliyor.

Böylece kullanıcılar yazışmalar sırasında mesajın silinme süresini seçip uygulamayı kapatabiliyor. Ardından süre dolduğunda mesajlar karşılıklı olarak silinebiliyor; yani öngörülen yöntem bu şekilde.