WhatsApp'ta gönderilen mesajlar karşı taraf görmeden nasıl silinir?

WhatsApp
WhatsApp

Son güncelleme sayesinde hem Android telefonlar hem de iPhone'larda WhatsApp üzerinden gönderilen mesajları geri alabilmek mümkün. Böylece yanlışlıkla gönderilen mesajlar karşı taraf görmeden silinebiliyor.

WhatsApp, kısa süre önce resmî blogundan yayınladığı metinle "gönderilen mesajları geri alma" özelliğini duyurdu. Esasında uzunca bir süredir test aşamasında olan ve bu vasıtasıyla birçok kullanıcı için aktif edilen sistem, son güncellemeyle tüm kullanıcılara açılıyor.

Bu sayede artık yanlış kişiye gönderilen mesajlar kısa süre içinde karşı taraf fark etmeden kolayca silinebiliyor. Elbette bu doğrultuda kullanıcıların gerçekleştirmesi gereken birtakım işlemler var; bunlardan biri hem Android hem de iOS için en güncel WhatsApp sürümünün telefonlara yüklenmesi.

Her iki mobil işletim sistemi için de güncellemenin birkaç gün içinde yayınlanması bekleniyor. Hatta şu anda bölgeye bağlı olarak WhatsApp güncellemeleri başlamış durumda. Elbette en yeni sürümün hem alıcı hem de mesajı gönderen kişinin akıllı telefonunda kurulu olması gerekiyor.

WhatsApp'ta gönderilen mesajın silinme kriteri ise beş dakikayla sınırlandırılmış durumda. Yani gönderilen yanlışlıkla gönderilen mesajların beş dakika içinde silinmesi şart. Aksi taktirde bu geri alma işlemi kullanılamıyor.

WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderilen mesajlar nasıl silinir?

WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderilen herhangi bir mesajı "geri al" düğmesi sayesinde silebilmek mümkün.
WhatsApp'ta yanlışlıkla gönderilen herhangi bir mesajı "geri al" düğmesi sayesinde silebilmek mümkün.

Android akıllı telefonlarda silinmek istenen mesaj üzerine basılı tutulduğunda menü tuşu üzerinden "geri al" düğmesine tıklayarak silme işlemini gerçekleştirmek mümkün.

iOS (iPhone) ve Windows cihazlarda da yöntem aynı; bu kez ekmenüye gerek kalmadan parmağınızı silinmek istenen mesaj üzerine basılı tutarak "geri al" düğmesine tıklayıp gönderilen mesajlar kolayca silinebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >