Facebook ofisinde sarin gazı paniği

HABER MASASI
Abone Ol

Sosyal medya devi Facebook'un Kaliforniya'daki ofisinde sarin gazı paniği yaşandı. Posta merkezine gelen şüpheli paket sebebiyle dört bina tahliye edildi.

Olay Kaliforniya'daki Menlo park bölgesinde yaşandı. Binanın posta ofisine gelen pakette zehirli madde izine rastlanması üzerine binalar boşaltıldı.

ABD'li yetkililer sinir sistemine etki eden zehirli sarin gazı şüphesi üzerinde duruyor.

Paketle temasa geçen iki kişi gözlem altına alındı. Özel giysiler giyen ekipler de maddeyi özel bir varile koyarak test için bölgeden uzaklaştırdı.

Sosyal medya devi Facebook merkezlerine gelen tüm paketlerin zehir testinden geçirildiği ve "şüpheli paketin" alarmı devreye soktuğu belirtiliyor.

  • Sarin gazı nedir?
  • Sarin gazı ya da bilinen diğer adıyla sinir gazı, 1938 yılında Alman Kimyager Gerald Schrader tarafından meydana getirilmiştir. Sinir sistemi üzerinde oynadığı olumsuz rol nedeniyle oldukça tehlikeli maddeler arasında yer alan Sarin gazı, sinir sisteminin dengesini alt üst edip felç yolunda ilerleme başlatır.
  • Küçük bir damlasının dahi insan vücudunu etkisine almak için yeterli olduğu bu gaz, bazı ülkeler tarafından savaş durumları gözetilerek depolanmıştır.

Öldürücü olabilir

Sarin gazı, solunum kaslarının etkilenmesi öldürücü olabilir. Sarin renksiz bir sıvı olup buharı da sıvısı gibi renksizdir. Son derece etkili ve öldürücü bir gazdır. Renksiz ve kokusuz olduğu için sezilmesi ve teşhisi zordur.

Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir. 1995'teki Tokyo metrosuna düzenlenen sarin gazlı terör saldırısında gazın etkisinde kalan bazı kişilerde burun ve ağız kanaması semptomları da görülmüştür. Öldürücü dozda alındığında genellikle ölüm 1-10 dakika içinde gerçekleşir.

Facebook akıllandı mı: 'ABD seçimlerinde ne yapacak?'
Teknoloji

Facebook'un kirli çamaşırları: Kişisel veriler Microsoft, Amazon ve Spotify ile de paylaşılmış
Teknoloji