Floyd olayları büyüyor: CNN ekibi canlı yayında gözaltına alındı

YASEMİN ŞEVVAL ÇAĞLAYAN
Abone Ol

ABD'de siyahi George Floyd'un ölümünün ardından olayın gerçekleştiği Minneapolis'teki şiddetli gösteriler devam ediyor. Gösterileri çeken CNN gazetecileri canlı yayında gözaltına alındı. Verilen tepkiler sonrası Minnesota Valisi özür dileyerek Walz ekibin serbest bırakıldığını açıkladı.

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kenti çok şiddetli gösterilere sahne oluyor. Göstericiler, siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından polisle çatışmaya başladı.

CNN muhabiri Omar Jimenez canlı yayında Minneapolis'te yaşananları aktarırken, Jimenez'in de bulunduğu bir grup CNN çalışanı kelepçelenerek gözaltına alındı.

George Floyd'un katilinin 'meslek kaydı' ortaya çıktı
George Floyd'un faili hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. Derek Chauvin 19 yıllık meslek hayatında 18 kez şikayet edildi.
İki kez kınama cezası aldı, üç kez görevden uzaklaştırıldı. Hakkında mahkum haklarını çiğnemekten dava açıldı.
Chauvin bir kez 'Cesaret Madalyası' ile ödüllendirildi. ABD'de 2019 yılında 1014 kişi polis kurşunuyla hayatını kaybetti...

ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN için "fake news" (yalan haber) ifadelerini kullandığı biliniyor.

Canlı yayında gözaltı öncesi anlar da kameralara yansıdı, CNN ekibinin polise zorluk çıkarmadığı ve direnmediği görüldü. Ancak Jimenez'in yine de "arkadan kelepçelenmesi" büyük tepki topladı.

Philadelphia eski Emniyet MüdürüCharles Ramsey, Jimenez ve ekibinin gözaltına alınması için hiçbir sebep olmadığını söyledi.

Jimenez ve ekibi serbest bırakıldı

CNN'in aktardığına göre, Minnesota Valisi Tim Walz yayın kuruluşunun başkanı Jeff Zucker'ı arayarak özür diledi, Jimenez ve diğer CNN ekibinin serbest bırakıldığını söyledi.

ABD'de George Floyd tansiyonu yükseliyor
ABD'nin Minneapolis kentinde polisin gözaltına almaya çalışırken öldürdüğü George Floyd'un ardından başlayan protestolar şiddet eylemlerine dönüştü. Minneapolis kentinde bazı yapılar ateşe verildi. Polis ve protestocular arasında çatışma yaşandı. Bölge genelindce onlarca market ve işyeri yağmalandı...

Trump-Twitter savaşında hangi tweetler sansürlendi?
Jurnal.ist