Fransa Müslümanlarından savaşın çocuklarına yardım eli

HABER MASASI
Abone Ol

Fransa'da yaşayan Müslüman halkın kurduğu IBHAC yardım kuruluşu, Suriye'de yaklaşık 8 yıldır devam eden iç savaşta duyma yetisini kaybeden iki kardeşe işitme cihazı yardımında bulundu.

Fransa’da yaşayan Müslümanların bir araya gelerek kurdukları IBHAC yardım derneği, Suriye’nin Elbab kentinde yaşayan 2 kardeşe işitme cihazı taktı.

Abdulfettah işitme cihazına kavuştu.

  • Savaşta duyma yetisini kaybeden Abdulfettah (9) ve Melek Rıdvan (15) ailelerinin sesini tekrar duymanın mutluluğunu yaşadılar.

Suriye'de 2011 başlayıp hala devam eden iç savaştan en çok etkilenenler şüphesiz çocuklar oldu. Yaşanan çatışma, patlama ve hastalıklar sonucu binlerce çocuk sakat kalırken, bir kısmı da işitme yetisini yitirdi.

Yeniden sesleri duyan Abdulfettah büyük mutluluk yaşadı.

"Kardeşlerimizi unutmayacağız"

Yapılan sağlık yardımları hakkında açıklama yapan IBHAC Genel Koordinatörü Caner Keskiner, “Deyr-i Zor’dan Elbab’a gelmek zorunda kalan ailelerle birlikteyiz. İki kardeşimize işitme cihazı taktık. Çok şükür yeniden duymaya başladılar. Fransa’da yaşayan Müslümanlar Suriye’de yıllardır yaşam mücadelesi veren kardeşlerin yanında olmaya devam ediyor. İleri zamanda daha fazla projelerle yardımları bölgeye ulaştıracağız. Kardeşlerimizi unutmayacağız. Yardımlarını bizlere ulaştıran herkesten Allah razı olsun.”dedi.

Kardeşlerden Melek Rıdvan'a da işitme cihazı takıldı.

*IBHAC, Osmanlıca da sevindiren, mutluluk veren anlamına gelmektedir.

"Savaşın çocukları üşümesin"
Gündem