G-20 zirvesinde liderlerin beden dili bize ne anlattı?

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

Şüphesiz ki beden dili bize sözlerin de ötesinde pek çok şey söylüyor. Japonya'daki G-20 zirvesinde objektiflere yansıyan çarpıcı görüntüler sosyal medyada da epeyce konuşuluyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mevkidaşı Macron'un beden dili bize ne anlattı? İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, zirvedeki çarpıcı kareleri yorumladı.

Liderler G-20 zirvesi için Japonya'nın Osaka kentinde bir araya geldi. Zirve kapsamında dünya liderleri arasında pek çok kritik görüşme yaşandı.

Görüşmelerde çarpıcı objektiflere kareler yansıdı. İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, zirvede beden diliyle öne çıkan fotoğrafları Instagram hesabı üzerinden yorumladı.

Aşkım Kapışmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransız mevkidaşı Macron'un görüşmesinde öne çıkan fotoğrafların alt metninde "kızgınlık" olduğunu söylüyor.

İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransız mevkidaşı Macron'un fotoğrafının alt metninde

  • Kapışmak, "Erdoğan'ın Macron'a kızgın oluşunu elini omzuna koyusundan anlayabilirsiniz. Genelde sevdiğimiz insanlara yaparız ya da aramızda bir gerginlik varsa bu durum devam ederken bir yerde karşılaşınca gözüm üstünde ve söylediğimin arkasındayım demek. Macron da omuzundaki ele, yani güç gösterisine karşı elini Erdoğan’ın koluna koyuyor. Bu da; 'ben de devam edeceğim' demek. Tabii ki böyle durumlarda boy avantajdır. İkisi de birbirinin ağzına bakıyor , söylenenler önemli. Arada bir gerginlik var. Ve mimiklere göre her iki tarafta davasından vazgeçmeyecek gibi" diyor.

Dikkat çeken bir diğer fotoğraf ise Macron'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı pür dikkat dinlediği kare.

Fotoğrafta Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlerken oldukça gergin olduğu görülüyor.

İletişim Uzmanı Kapışmak Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı pür dikkat dinlediği kareyi " Macron gibi her yerde yalandan tebessüm eden insanlar iyi oyuncudur. Ortalığı karıştırır ama suçlu gözükmez. Macron gözlerini açmış bakıyor bir yanıyla seni dinliyorum gözlüyorum burada önemsiyor diyor ama ağzına bakarsanız gergin ve sıkılmış kapalı halde, bu da kendimi tutuyorum demek" şeklinde yorumluyor.

G-20 Zirvesi'nin gündeminde neler var?
Gündem

G20 Liderler Zirvesi sıcak başladı
Gündem