Kapınızı çalmadan tedbirinizi alın! Grip nasıl önlenir?

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Kış mevsiminin habercisi soğuk algınlığı kapınızı çalmadan, alternatif tıp yöntemleriyle tedbirinizi alın. Soğuk algınlığınızın çaresi alternatif tıpta! Alternatif tıp yöntemleriyle gripten kurtulma yolları nelerdir?

Aşırı halsizlik, çatallaşmış bir ses, kupkuru bir boğaz ve nefes almanızı zorlaştıracak tıkalı burun delikleri… Son zamanlarda sürekli burnunu çeken, kuru kuru öksürüp her fırsatta vitamin almaya çalışan, sık sık hapşırıp tıkanan bir sürü kişiye şahit olmaya başladık bile. Kış mevsiminin habercisi soğuk algınlığı salgını çoktan başladı. Bir anda ısınıp soğuyan hava, mevsim değişiklikleri, çevre koşulları derken alerjisi tutan, soğuk algınlığına yakalanan çok sayıda insan var.

Tıp dünyası bunu konuşuyor: Yanık tedavisine balık derisinden alternatif tıp
Hayat

Önemli olan hastalığa yakalanmadan önlem almak; ancak artık çok geçse de yapacak bir şey yok. Daha kar gelmeden antibiyotiklere, grip ilaçlarına sarılmak istemeyenler bitkisel çözüm yollarına başvurabilir. Siz de son günlerde kendinizi halsiz ve hafif de olsa kırık hissediyorsanız, şimdiden önlem almaya başlayın deriz. Sizin için bitkisel çözüm önerilerimiz var.

0. Grip ve soğuk algınlığı tedavisi
"Grip olduğunuzda mutlaka istirahat etmelisiniz."
0. Soğuk algınlığı için çay tarifi
Sizin için harika bir şifa çayı önerimiz var. Ihlamur, karanfil, kuşburnu, zencefil tozu ve tarçın çubuklarını küçük bir cezveye koyun ve üzerine bir miktar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp demlenmeye bırakın. İyice demlendikten sonra içerisine bol limon ve dilerseniz küçük bir kaşık bal atıp servis edin.
0. Saf su ve tuz
Eczaneden temin edebileceğiniz saf suyun içerişe tuz atın ve burnunuza damlatın; aynı zamanda bu su ile burnunuzu da yıkayabilirsiniz. Saf su ve tuz, burun tıkanıklığınızı önleyip nefesinizi açmaya yardımcı olacaktır.
0. Boğaz iltihabına gargara
Elma sirkesi, iltihap önleyici ve mikrop kırıcı özelliği sayesinde boğaz ağrılarınızı azaltır. Elma sirkesi ile boğazınıza yaklaşık 3 dakika gargara yapın ve en az 1 saat bir şey yemeyin.
0. Ferahlatıcı bitkileri unutmayın
Özellikle burun tıkanıklığında, balgam söküp nefesinizi açmaya yardımcı olacak nane, limon ve balla karıştırılarak tüketilebilir. Dilerseniz çayını da yapıp içebilirsiniz. Nane nefesinizi açarken midenizi de rahatlatacaktır.
0. Bitki çayları deneyin
Hastalık arefesinde içebileceğiniz çok sayıda bitki çayı var. Ancak bu bitkilerin içinde meyan kökü, soğuk algınlığı sırasında size en çok destek olacak bitki çaylarının başında geliyor. Boğaz ağrınızı hafifletip iyileştirici özelliğiyle sizi tedavi edecek meyan kökü, vücudunuzun su kaybını önlemeye de engel olacaktır.
0. Soğuk algınlığına evde çözüm
Neredeyse her derde deva sarımsak, soğuk algınlığı tedavisinde de işe yarıyor. Sarımsak vücuda girmeye çalışan enfeksiyonlarla savaşıp bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Çiğ sarımsak midenize dokunuyorsa, yemeklerde pişirerek de tüketebilirsiniz. Sarımsaktan aldığınız güç, hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir hem sizi dışarıdan gelen mikroplardan korur.
0. Bitkiler soğuk algınlığı savaşçısıdır
Mikrobik hastalıklar, gribal enfeksiyonlar, nezle, bronşit ya da alerji; her türlü soğuk algınlığı hastalığında bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ekinezyadan faydalanabilirsiniz. Hastalıktan önce kullanmaya başlarsanız, bağışıklığınız kuvvetlendiğinden hastalığa bir kalkan olabilir. Aksi halde de kullanmaktan kaçınmayın; iyileşmenize hız katacaktır.
0. Mikrop kırıcı bitkilerden faydalanın
Bazı baharatlar yalnızca yemeklere lezzet katmak için değil, sağlık için de tüketilmelidir. Mikrop kırıcı ve balgam söktürücü özelliği ile kekik de bu bitkiler arasında yer alıyor. Soğuk algınlığını hissettiğiniz zaman, hiç gecikmeden çayınıza, çorbanıza, yemeğinize ve hatta salatanıza dahi kekik ekleyin. Bol kekikli yoğurt ya da cacık da sizi ayakta tutmaya yetecektir.
0. Hastalığı hissetmeyi beklemeyin
Ani hava değişimlerini hissettiğiniz zaman, hastalığın kapınızı çalmasını beklemeyin. Hava değişimini hissetmeye başladığınızda, zencefil imdadınıza koşacaktır. İster çayınıza rendeleyin, ister bal ile karıştırıp tüketin. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı başlangıcınız varsa, bu karışımlardan birini günde 3, 4 defa hazırlayın; zencefil size şifa olacaktır.
0. Altternatif yöntemlere başvurun!
Bitkisel yollara başvurduğunuz halde, hastalığınız bir türlü geçmiyor ve git gide daha kötü oluyorsanız bir an önce doktora gitmenizde fayda var. Doktorun verdiği ilaçları kullanırken de bitkisel çözüm yollarından vazgeçmenizi tavsiye ediyoruz. Aksi halde, ilaçlar ve bitkiler etkileşim haline geçip olumsuz sonuçlar doğurabilir.
0. Kirli hava ve sigara dumanı
Hava kirliliği ve sigara dumanı, bu dönemlerde hastalığı tetikleyen en önemli etkenler arasında yer alıyor. Sigara kullanıyorsanız azaltmaya ve zamanla bırakmaya, kullanmıyorsanız da sigara dumanı olan yerlerde bulunmamaya özen gösterin.
0. En kolay yöntem önceden önlem
Öncelikle hastalığa yakalanmadan önce tedbir almanız oldukça önemli. Ani hava değişimleri böyle zamanlarda hasta olmanız için yeterli bir sebep.