Güvenli Bölge: Fırat'ın doğusu için son sayım!

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'nin bu bölümünde, Türkiye ve dünya gündeminin kritik konu başlığı 'Fırat'ın doğusu için son sayım' konu başlığı tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta 'Fırat'ın doğusu için son sayım' başlığı, tüm detaylarıyla konuşuldu.

F-16 uçuşlarının perde arkası:

Güvenli Bölge'de, Türk F-16'ların Suriye hava sahasındaki uçuşları konuşuldu. Mete Yarar, "Türkiye'nin Suriye'de birkaç misyonu var. Birincisi ABD ile DAEŞ'le mücadele kapsamında başlayan misyon var. Bu misyondan dolayı 2014 yılından beri bölgeye sokulmayan F-16'ların devriyesine başlandı. İkinci misyon Fırat Kalkanı, üçüncü misyon Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü misyon ise İdlib'deki 'çatışmasızlık' misyonudur. Fırat'ın doğusu ise Türkiye'nin beşinci misyonu olacak" dedi.

F-16 uçuşlarının perde arkası 'Güvenli Bölge'de analiz edildi
Dünya Politika

"Türkiye'nin eli hiç bu kadar güçlü olmamıştı"

Yarar; "Türkiye, bu güne kadar Suriye ile ilgili elinin bu kadar güçlü olduğu bir dönem yaşamadı" dedi. "Türkiye'nin bölgeye yapacağı harekatın meşruiyeti anlamıyla eli güçlendi" diyen Yarar, terörist grupların 'terör' olduğunun kabulünün bu durumun önünü açtığını belirtti.

Güvenli Bölge'de F-16 uçuşlarının perde arkası açıklandı
Güvenli Bölge'de, Türk F-16'ların Suriye hava sahasındaki uçuşları konuşuldu. Mete Yarar, 'Türkiye'nin Suriye'de birkaç misyonu var. Birincisi ABD ile DAEŞ'le mücadele kapsamında başlayan misyon var. Bu misyondan dolayı 2014 yılından beri bölgeye sokulmayan F-16'ların devriyesine başlandı. İkinci misyon Fırat Kalkanı, üçüncü misyon Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü misyon ise İdlib'deki 'çatışmasızlık' misyonudur. Fırat'ın doğusu ise Türkiye'nin beşinci misyonu olacak' dedi.

Üç milyon sığınmacının geri dönmesi mümkün mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında değindiği üç milyon sığınmacının geri dönme ihtimalinin oluşması durumu Güvenli Bölge'de enine boyuna konuşuldu. Güvenli Bölge'nin oluşması durumunda pek çok sığınmacının geri dönüşü mümkün olacak.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar; "Türkiye harekatı hazırlamıştır geriye sadece emir verilmesi kalmıştır" dedi. Yarar, bir çok emarenin harekatın engellenemeyeceğinin altını çizdi.