Instagram canlı yayınlarına "konuk" özelliği geliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Instagram, test ettiği yeni özellikle canlı yayınlara ikinci bir konuğu dahil etmeye imkan tanıyor. Böylece ekran bölünerek canlı yayında birden fazla kişi görülebiliyor.

Anlık hikâye paylaşım özelliğini aktif ettikten sonra Snapchat'i saf dışı bırakan Instagram, platformu daha da köşeye sıkıştırmak adına yeni hamleler yapıyor. Zira şu anda 250 milyonu aşkın kişinin her gün aktif şekilde kullandığı Instagram Hikâyeler, özel fotoğraf ve video efektleriyle daha fazla kişinin ilgisini çekiyor. Dolayısıyla milyonlarca kişi Snap atmak yerine Instagram'dan anlık hikâye paylaşmayı tercih ediyor. Ancak daha da önemlisi geçtiğimiz dönemlerde sosyal ağa eklenen "canlı yayın" özelliği bundan böyle daha da kapsamlı hale getiriliyor.

Instagram'da paylaşılan hikâyeler otomatik olarak nasıl kaydedilir?
Teknoloji

Geçen sene Aralık'ta aktif hale getirilen Instagram canlı yayın özelliği, aradan geçen süreçte yenilenerek şu anki haline kavuştu. Mevcut sistemde canlı yayın üzerinden gelen yorumları takip etmek; atılan beğenileri görüntülemek ve hatta yayınları tekrar izletmek üzere kaydetmek mümkün.

Instagram canlı yayın videoları tekrar izlenebilecek
Teknoloji

Instagram Guests özelliğinde canlı yayına konuk almak isteyen kişinin karşı tarafa küçük bir davet göndermesi gerekiyor. Akabinde onay geldiğinde Instagram sohbet penceresi ikiye bölünüyor ve konuk kişi alt pencerede yayına dahil oluyor.

Şu anda test aşamasında olan ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi beklenen yeni bir özellik daha var: Guests. Instagram'a dahil edilecek olan bu sistem, konuk ziyaretçilerin yayına dahil olmasını sağlıyor. Yani bir diğer değişle bu hamleden sonra yayınlara ikinci bir konuğu dahil etme özelliği hayata geçiyor.

Instagram'dan canlı yayın nasıl yapılır?
Teknoloji

Böylece iki farklı şehirden canlı yayın yapan kişiler tek bir pencere altında takipçileri tarafından izlenebiliyor. Elbette konuklar dilediği zaman tek tuşla yayından çıkabiliyor. Konuyla alakalı bilinen ayrıntılar şimdilik bu kadar; ancak Instagram'ın bu sistemi birkaç ay içinde aktif edeceği belirtilenler arasında.