İzmir depremine denizde yakalandı: Kıyameti yaşadım

HABER MASASI
Abone Ol

İzmir depremi sonrasında denizdeyken tsunamiye yakalanan Şerafettin Küçük o anları anlattı. Küçük, "Kıyameti yaşadım, böyle bir şeyi filmlerde bile görmedim. Nasıl hayatta kaldım bilmiyorum, şanslıydım" dedi.

Depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, tsunamiye teknesinde denizde yakalanan Şerafettin Küçük,"Denizde kıyameti yaşadım, korkunçtu. Böyle bir şeyi filmlerde bile görmedim" dedi.

İzmir’deki 6,6 büyüklüğündeki depremde, tsunaminin vurduğu Seferihisar yaralarını sarıyor. Hürriyet'in haberine göre, "Macera" isimli balıkçı teknesiyle denize açılan Şerafettin Küçük, ağ attığı sırada denizde tsunamiye yakalandı.

Küçük, "Denizin ortasındaydım, ne olduğunu anlamadan önce sesler, ardından da denizin kabarmasını gördüm. Denizde kıyameti yaşadım, korkunçtu. Böyle bir şeyi filmlerde bile görmedim. Saniyeler içinde her şey altüst oldu. Sonumuz geldi, hepimiz öleceğiz sandım. Nasıl hayatta kaldım, bilmiyorum. Şanslıydım" dedi.

Enkazdan çıkarılan Elif'in elini tutan itfaiyeci, kurtarma anını anlattı
İzmir'deki Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek, yaralı çıkarıldı. Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif bebek, enkaz altından yaralı kurtarılan 106'ıncı kişi oldu. Minik Elif'i kurtaran itfaiyeci Muammer Çelik, kurtarma anını anlattı.

Deprem sonrası dışarı çıkınca tsunamiye yakalandı

Deprem sonrası oluşan tsunamide evinin önünde sulara kapılarak hayatını kaybeden Fatma Erçetin’in (86) torunu Özge, "Depremden sonra gelinimiz, babaannemi dışarıya çıkarıyor. Evin önünde oturuyor. O sırada tsunami oluyor. Panikten düşünce suya kapılıyor. 100 metre sürükleniyor. Aşık olduğu Seferihisar’da, çok sevdiği denizde hayatını kaybetti" diye konuştu.

Hasar tespiti yapılıyor

Seferihisar’da çamur, balçık, yosunla kaplanan cadde ve sokaklar temizlenmeye başlandı. Tsunamiden sürüklenerek zarar gören tekne ve park halindeyken sürüklenen araçlarda da hasar tespit çalışmaları başladı.

Enkaz altından 'bir ses, bir nefes': Türkiye ve dünyadaki felaketlerden 'mucize' kurtuluşlar
Jurnal.ist

İzmir depreminin ardından son durum
Jurnal.ist

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan hassas sismik akustik dinleme cihazı ne işe yarıyor?
İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor. İtfaiye erleri, gönüllüler ve arama kurtarma köpeklerinin gayretleriyle devam eden arama kurtarmada, hassas sismik akustik dinleme cihazı da kullanılıyor. Geliştirilen sismik akustik dinleme cihazları, arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan çok ileri teknolojik özelliklere sahip bir cihaz. Bu cihazlarla göçük altındaki boşluklarda, şaftlarda ve aralıklarda kalmış yaşayan kişilerin ürettiği sinyaller görüntülü ve sesli olarak algılamak mümkün oluyor. Bu sayede de ulaşılması güç yerlere de hızlı bir şekilde müdahale edilebiliyor.