Kimlik kartlarında yeni dönem başlıyor: E-imza yüklemesi yapılacak

HABER MASASI
Abone Ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin gerçekleştirdiği sunumda çipli kimliklere e-imzaların da entegre olacağını kaydetti. Bakan Soylu, açıklamasında "Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza'nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız" diye konuştu.

Çipli kimliklere yepyeni bir özellik daha ekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, e-imzaların kimlik kartına yüklenmesine bir ay içinde başlanacağını söyledi. Bürokrasiyi azaltacak uygulama ile dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek, vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Çipli kimliklerde yeni dönem başlıyor
Jurnal.ist

E-mühür uygulamasına da geçilecek

E-imza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak olurken, böylece iş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak. Bu düzenlemeyle birlikte aynı zamanda e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacak. Ayrıca elektronik imza ile dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek.

Vatandaş nüfus müdürlüklerine akın etti: İşte yeni kimlik için son tarih
Jurnal.ist

Hangi işlemler yapılacak?

Yeni düzenlemeyle vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek. Kimlik kartlarının kaybolması halinde e-imza da geçerliliğini yitirecek.