Kremlin Sözcüsü Peskov koronavirüse yakalandı

HABER MASASI
Abone Ol

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Peskov, hastanede tedavi görüyor.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Sputnik’in, koronavirüs testinin pozitif çıkıp çıkmadığı hakkında sorusuna, “Evet. Hastalandım. Tedavi oluyorum” yanıtını verdi. Peskov tedavisinin hastanede yapıldığını da söyledi.

Peskov’un bir süredir Rusya lideri Vladimir Putin’le doğrudan teması olmadığı biliniyor. Zira Putin, nisan ayından beri önlem olarak Moskova dışında yer alan Novo-Ogaryevo’daki konutunda kendisini karantina altına almıştı.

Putin sadece, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi ordusunun Sovyet kuvvetlerine teslim olmasının 75. yıldönümü olan 9 Mayıs’ta Moskova dışındaki konutunu terk edip başkentin merkezine gitti ve buradaki savaş anıtına çelenk bırakıp konuşma yaptı.

Bunun yanında Peskov, Rusya liderinin yakın çalışma çevresinden olup koronavirüse yakalanan ilk kişi değil. Daha önce Başbakan Mihail Mişustin dahil üç hükümet üyesinin de koronavirüs tedavisi gördüğü açıklanmıştı.

Bu arada Peskov, Rusya lideriyle son temasının ne zaman olduğu sorusu karşısında,

Putin’i bir aydan uzun bir süredir görmediğini söyledi.

Rusya'da koronavirüs bilançosu

Rusya'da, son 24 saatte COVID-19 vaka sayısının 10 bin 899'lik artış ile 232 bin 243'e ulaştığı bildirilmişti. Ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 116.

ABD'den Rusya'da ölen doktorlarla ilgili iddia: Ölümleri şüpheli
Jurnal.ist

Putin'den itiraf gibi açıklama: Ekipman konusunda yetersiziz
Jurnal.ist