MSB'den İdlib açıklaması: TSK her görevi yerine getirmeye hazır

HABER MASASI
Abone Ol

İdlib'de 6 şehit verdiğimiz saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığından
"Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecek, gözlem noktalarımız görevlerine devam edecektir." açıklaması yapıldı. TSK'nın İdlib'de verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu, emir verilmesi durumunda gereğinin yapılacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından, "(İdlib) Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecek, gözlem noktalarımız görevlerine devam edecektir." açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "Pençe operasyonlarında 174 terörist etkisiz hale getirildi, 83 binden fazla mühimmat ile 403 sığınak imha edildi. Pençe bölgelerinde kış süresince alan hakimiyetine devam edilmesi için geçen sene açılan üs bölgeleri kalıcı olarak tutulacak." denildi.

Güvenlik kaynakları: TSK her görevi yerine getirmeye hazır

Öte yandan, güvenlik kaynakları, TSK'nın İdlib'de verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu, emir verilmesi durumunda gereğinin yapılacağını bildirdi.

İdlib'deki saldırıda şehit sayısı 6'ya yükseldi
Jurnal.ist

İdlib'de şimdi ne olacak?
Jurnal.ist

Suriye'deki saldırı sonrası Türkiye'den ilk hamle: Ruslarla devriye iptal
Jurnal.ist

Türkiye'den İdlib'deki kontrol noktalarına takviye
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından İdlib'de silahsız bölgedeki kontrol noktalarını güçlendirmek üzere askeri sevkiyat gerçekleştirildi. 2 askeri konvoy bölgeye giriş yaparken, bir diğer konvoy da sınırı geçmeyi bekliyor.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “İdlip'te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 3 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1'i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır' denildi.