NATO'dan, Rusya'nın Yeni START kararına tepki

HABER MASASI
Abone Ol

NATO, Rusya'nın Yeni START anlaşmasına katılımını askıya almasını silah kontrol mimarisinin çökmesi olarak değerlendirerek, Rusya'ya kararını gözden geçirmesi çağrısında bulundu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün 'daha fazla savaşa hazırlandığını açıkça belirttiğini' söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile basın toplantısında konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yeni START anlaşmasını askıya alma kararını değerlendiren Stoltenberg, bu karardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Rusya, Yeni START nükleer silah anlaşmasına katılımı askıya alıyor
Jurnal.ist

"Putin bugün daha fazla savaşa hazırlandığını açıkça belirtti" diyen Stoltenberg, "Ukrayna’ya, savaşı kazanması için gerekli olan her şeyi sağlamalıyız." ifadesini kullandı.

Stoltenberg: Çin, Rusya'nın savaşını desteklemeyi planlıyor

Stoltenberg, saldırgan tarafın Rusya olduğunu, Rusya'ya kimsenin saldırmadığını vurgulayarak Çin'in de 'Rusya'nın savaşını' desteklemeyi planladığını ifade etti.

Stoltenberg, "Son yıllarda Rusya kilit önemdeki silah kontrolü anlaşmalarını ihlal etti veya bunlardan ayrıldı. Yeni START hakkındaki bugünkü kararla tüm silah kontrol mimarisi çökmüştür. Rusya'ya kararını gözden geçirmesini ve mevcut anlaşmalara saygı göstermesini kuvvetle tavsiye ediyorum." dedi.

  • Putin, bugünkü konuşmasında, Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni START'taki katılımını askıya alacaklarını söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Bu savaş Rusya için stratejik bir fiyasko
Jurnal.ist