Rusya, Yeni START nükleer silah anlaşmasına katılımı askıya alıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'na(START) katılımını askıya alacaklarını açıkladı.

Moskovo'da açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni START'taki katılımını askıya alacaklarını açıkladı.

Putin, "Karada konuşlanmış yeni stratejik füze sistemlerinin muharebeye hazır duruma geçmesi konusunda geçen hafta kararname imzaladım." ifadelerini kullandı.

NATO'dan Rusya'ya çağrı

NATO, Rusya'nın Yeni START anlaşmasına katılımını askıya almasını silah kontrol mimarisinin çökmesi olarak değerlendirerek, Rusya'ya kararını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

  • NATO, ayrıca, 3 Şubat tarihinde ABD ile yaptığı kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni START anlaşmasına uyması ve topraklarında denetimlere izin vermesi için Rusya'ya çağrıda bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >