Nokia'dan 15 dolara klasik telefon: Nokia 105

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Nokia, klasik telefon tutkunlarını sevindirecek bir hamle yaparak 105 modelinin yeni versiyonunu duyurdu.

Akıllı telefonlar için Android ekosistemine bir türlü adapte olamayan Nokia, klasik telefon konusundaki çalışmalarını devam ettiriyor. Her ne kadar artık milyonlarca kişi akıllı telefon tercih etse de klasik telefonları kullananların sayısı hiç de azımsanacak seviyede değil.

Nokia 105'in en temel özelliklerinden biri tahmin edilebileceği gibi FM radyo. FM radyonun ülkemizdeki kullanıcılar için büyük önem taşıdığını unutmamak gerekiyor.

Bu alandaki potansiyelin farkında olan şirket, son olarak 105 adını verdiği yeni telefonun yeni versiyonunu duyurdu. İki sene önce tanıtılan 105 modeline göre birçok farklılık sunan yeni modelin en dikkat çekici ayrıntılarından biri ise fiyat.

Tamamen sadeliğe odaklanan klasik telefon: Mindfulness Phone
Teknoloji

Farklı renk seçenekleriyle birlikte Nokia 105'in çift SIM kartlı versiyonunu 15 dolar karşılığında satın alabilmek mümkün.

Önceki Nokia 105'e oranla biraz daha büyük bir ekranla (1.8 inç) gelen yeni telefon hayali güç de olsa 4 MB'lık dahili depolama alanıyla geliyor. Buna ek olarak 800 mAh kapasitesinde batarya, FM radyo ve Nokia Series 30+ işletim sistemi de diğer detaylar arasında. Mavi, siyah ve beyaz renk seçeneklerinin yer aldığı telefonda tek ve çift SIM kart desteği de sunuluyor. Yeni telefonun piyasadaki diğer birçok rakibinden öne çıktığı nokta ise az önce de belirtildiği üzere fiyat. Yeni Nokia 105'in tek SIM'li modeli 14.50 dolar, çift SIM'li versiyonu ise 15 dolardan satışa sunuluyor.

0.