Otobüs firmalarına koronavirüs uyarısı

HABER MASASI
Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında, yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan otobüs firmalarının uymaları gereken kurallara ilişkin genelge hazırladı. Genelgede, Çin'de başlayan koronavirüsün dünyada bir tehdit durumuna geldiği ifade edildi.

Türkiye'de koronavirüsle ilgili önlemler alınmaya devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı da virüsle ilgili önlem aldı. Alınan önlem kapsamında bir genelge hazırladı.

Arşiv

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel halk sağlığı yönünden acil durum ilan edildiğinin anımsatıldığı genelgede, tüm dünyayı etkileyen koronavirü salgınına karşı ülke genelinde de koruyucu tedbirlerin alınması gerekliliğinin ortaya çıktığı bildirildi.

Yolculara kişisel hijyene dair uyarılar yapılmalı

Genelgede koronavirüse karşı koruyucu tedbirlerin alınmasını, taşımacıların yapacakları seferlerde görsel yayın cihazlarında yolculara koronavirüs ile ilgili gerekli bilgilendirmenin yapılması ve yolcuların kişisel hijyene karşı duyarlı olmaları yönünde gerekli uyarılarda bulunulmasının gerekliliği vurgulandı.

Her seferden sonra otobüsler dezenfekte edilmeli

Yapılan her seferden sonra otobüslerin temizlenmesinin önemine değinilen genelgede, "Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş hijyen kurallarına riayet edilen mola yerlerinin tercih edilmesi hususlarının tüm yolcu taşımacılığı yapan firmalara duyurulması, aksine hareket eden firmalar için de Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde işlem tesis edilmesi hususunda gereği yapılacak" denildi.

Bakanlık tek tek açıkladı: İşte koronavirüs testinin yapıldığı 25 hastane
Jurnal.ist

TBMM’de koronavirüs önlemi: Ziyaretçi yasağı getirildi
Jurnal.ist

İran'da koronavirüs: Cadde, sokak ve satış yerleri boşaltılacak
Jurnal.ist