RTÜK'ten 'siyanürle intihar haberleri' açıklaması

HABER MASASI
Abone Ol

Bugün İstanbul Bakırköy'de yaşanan siyanürle toplu intihar olayının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin"Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul'da bir evde biri çocuk 3 kişinin siyanürle intiharı ile ilgili Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım.Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız.https://t.co/DK2Srm0KYB

"Tavrımız katı olacaktır"

Şahin, "Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

Onlarca kişinin hayatına mal olan siyanüre ulaşmak hala çok kolay
Dünya Politika

Bakırköy'de biri çocuk üç kişi ölü bulundu: Yine mi siyanür!
Dünya Politika

4 kişilik aile ölü bulundu: Siyanür şüphesi var
Dünya Politika

Dört kardeş evde ölü bulundu: 'Dikkat siyanür var' yazıp intihar ettiler
Dünya Politika

Dört kardeşin intiharında yeni iddia: Siyanürü kız kardeşleri mi içirdi?
Dünya Politika