Selçuk Bayraktar en korkutucu İHA denemesini ilk kez GZT'ye anlattı

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın canlı yayın konuğu olduğu Güvenli Bölge büyük ilgi gördü. Bayraktar, GZT takipçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yayında gelen bir soru üzerine en korkutucu İHA denemesini tüm samimiyetiyle ilk kez GZT için anlattı.

Baykar Teknik Müdürü GZT'nin sevilen interaktif programı Güvenli Bölge'nin TeknoFest'te gerçekleştirilen canlı yayınına katıldı. GZT takipçilerinin sorularını da yanıtlamayı ihmal etmeyen Bayraktar, gelen bir soru üzerine samimi açıklamalarda bulundu.

Selçuk Bayraktar; en korkutucu İHA denemesini GZT için anlattı. Bayraktar "2007 yılında Malatya'da yıllarca çalışarak mini bir İHA yapmıştık. İlk denemesi ve teslimatı yapılacağı zaman -ki ilk defa milli bir uçak TSK envanterine girecek- tam otomatik ve paraşüt inişi yapılacaktı. İki buçuk saniyelik paraşüt açılmasını aylar gibi uzun hissediyoruz. Demo teslim heyeti önünde uçuş yaptık ve inişe geçtiğimizde paraşüt uçuşu esnasında paraşütün çıkmadığını hissettik ve şoke olduk. 'Bu iş bitti' demiştim. O an hem sevinci hem de üzüntüyü aynı anda yaşamıştım." dedi.

Selçuk Bayraktar en korkutan İHA denemesini ilk kez GZT yayınında anlattı
Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, büyük bir heyet önünde ilk mini İHA'larının deneme uçuşu esnasında yaşanan teknik aksaklığı canlı yayında paylaştı. Başarılı bir şekilde uçan İHA, yere inişte ana paraşütün açılmaması nedeniyle sorun yaşıyor fakat mini uçağa hiçbir şey olmuyor... 'Hem sevinci hem de üzüntüyü birlikte yaşadığımız bir andı' diyerek o günleri tebessümle anlatan Selçuk Bayraktar, yılmadan usanmadan çalışmalara devam etmek zorundayız dedi.


Bayraktar'dan gençlere tavsiye:

Bayraktar "Gençlere şunu söylemek istiyorum; hayatta bunların hepsi var. Bunun da doğası böyle. Asla yılmayacaksınız! Burada uçağınız düşebilir, hasar alabilir, ne olursa olsun yılmayacaksınız. Zaten yolunuzdan dönmemek önemli, varacağınız yer değil" diyerek gençlere seslendi.

Güvenli Bölge TeknoFest'te
Dünya Politika