Spor salonlarında kişisel bilgi tehlikesi: Derhal silin!

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

Spor solanlarında giriş-çıkış kontrolü amaçlı kaydedilen verilerinizin bir tehdit oluşturabileceğini hiç düşündünüz mü? Pek çok kişi daha sağlıklı olmak adına spor salonlarına gitmeyi tercih ediyor. Spor salonlarına üyelikte verilen bilgilerin güvenliğini sağlamak adına Kişisel Verileri Koruma Kurulu, konuya el attı.

Kişisel verilerin pazarlanması içinde bulunduğumuz çağda sıklıkla rastlanan bir durum. Pek çok yerde olduğu gibi spor salonlarına kaydolurken de kişisel bilgilerimizi üye olduğumuz spor salonuna vermekteyiz.

Facebook'un kirli çamaşırları: Kişisel veriler Microsoft, Amazon ve Spotify ile de paylaşılmış
Teknoloji

Spor salonlarında kullanılan parmak izi, avuç izi, yüz okuma gibi sistemlerin verileri silinecek.

Bankalar, alış-veriş yaptığımız mağazalar, sosyal mecralara varana kadar bir çok yerde kişisel verilerimiz saklı tutuluyor. Ancak iş avuç okuma sistemine ve biyometrik yüz okuma yöntemlerine kadar uzanınca durum kritik bir boyut kazanıyor.

Avuç içi okuma sistemi, tüm damarlarınızı tarayarak sizi tanıyor.

Bazı spor salonlarında avuç ya da parmak izi okuma sistemleri bulunuyor. Pek tabii üyeliği bulunan kişilerin de parmak izleri... Düşünüce bu durum da kulağa biraz korkutucu geliyor. Pek çok üye parmak izlerinin başka bir amaçla kullanılabileceğinden endişe duyuyor.

Ceza mı ödül mü : ‘Facebook’un hisseleri yükselişe geçti’
Teknoloji

Artık spor salonlarında sıklıkla kullanılan yüz okuma sistemi spor salonu üyelerini endişelendiriyor.

Acilen son verilmeli

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre söz konusu şikayetleri inceleyen Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) duruma el atarak, spor salonlarının giriş-çıkışlarda başka yöntemler kullanması ve ellerinde bulunan verileri ise acilen silmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Pek çok yerde karşılaştığımız parmak izi okuyucuları, spor salonlarının giriş-çıkışlarında kullanılan yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor.

Caydırıcı cezalar uygulanıyor

Kanunen de önü kapalı olan bu yöntemi kullanmaya devam edenler hakkında 15 bin TL'den 1 milyon TL'ye varan cezalar uygulanabiliyor.

WhatsApp'ın Android uygulamasına parmak izi koruması geliyor
Teknoloji