Türkiye'den Güney Kıbrıs'a bayrak kınaması

HABER MASASI
Abone Ol

KKTC'nin yıl dönümünde Kıbrıs'ın Rum kesiminde KKTC bayrağı yakılmıştı. Yaşanan skandalın ardından Türkiye, KKTC bayrağının yakılmasını kınayarak tam destek verdiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili Twitter'da paylaşımda bulundu.

Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "KKTC’nin 36. kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Rum tarafında, KKTC bayrağı yakılmasını kınıyor ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek veriyoruz." ifadesine yer verildi.

KKTC bayrağının yakıldığı anlar

"Bu eylem resmi olarak destekleniyor"

Kıbrıs Rum yetkililerinden bu nefret eylemini kınayan hiçbir açıklamanın yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, olayın faillerinin soruşturulmamasının bu eylemin resmi olarak desteklendiğine de işaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, olayda Kıbrıs Türklerine yönelik nefreti körükleyen açıklamalar yapan Kıbrıs Rum Yönetiminin ve Yunan makamlarının da sorumluluğunun olduğuna inanıldığı belirtilerek, "Bu koşullarda uluslararası toplumdan, Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan'ı, BM Genel Sekreterinin son raporunda da işaret edilen, Ada'daki gerginlik ortamını daha da kötüleştiren söylemlerden kaçınmaya davet etmesini bekliyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 36. Kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs'ın güneyindeki Türk düşmanı ırkçı Rumlar KKTC bayrağı yaktı.Skandal olay Ledra Caddesinde yaşandı. Yunan bayrakları taşıyan ırkçı grup Türkler aleyhine sloganlar attı. Eyleme Türk düşmanlığıyla öne çıkan ELAM da destek verdi.

Kıbrıs Rum Tarafında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağının Yakılması Hk. https://t.co/9VR6uQlC2e

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'eylem planına' kınama
Dünya Politika

Şehit edilişinin üzerinden 55 yıl geçti: Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel
Dünya Politika