Twitter yorumla retweet'lenen tweet'leri de göstermeye başlıyor

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Twitter, herhangi bir tweet'in tüm retweet'lerini gösteren yeni bir sistemi test ediyor.

Şu ana kadar yorumla birlikte retweet'lenen tweet'ler listede görünmüyordu. Ancak bu güncellemeyle liste iki sekmeye bölünüyor.

iOS uygulamasında test açılan özelliğin yakında tüm kullanıcılar için aktif olması bekleniyor.

Geçen ay İngiltere'de 5G şebekelerine zarar verilmesinin ardından Twitter'da koronavirüs ve 5G'yi ilişkilendiren komplo teorilerine kısıtlama geliyor. Twitter, 5G ve koronavirüsü birbirine bağlayan komplo teorilerinin 'salgınla mücadeleye' zarar verdiğini düşünerek bu tip tweet'leri siliyor. Koronavirüs nedeniyle denetimleri sıkılaştıran Twitter, virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'i silmeye başlıyor.

Kritik 5G altyapılarında hasara yol açabilecek zararlı faaliyetler nedeniyle iddialar yasaklanıyor.

Facebook, Twitter ya da Instagram gibi sosyal ağlar, herhangi bir bilginin çok hızlı şekilde yayılmasına neden oluyor. Doğal olarak bilgilerin doğrulanmadan hızlıca paylaşılıyor olması da insanların galeyana gelmesine neden oluyor. Az önce de bahsettiğimiz 5G şebekelerinin yakılmasının arkasındaki durum da aslında bundan ibaret.

Twitter, 5G ve koronavirüs komplo teorileri içeren tweet'leri siliyor
Jurnal.ist

Yorumlarla alıntılanan tweet'ler de görülebilecek

Artık bu güncellemeyle Twitter uygulamasında retweet'lenen ve yorumla retweet'lenen olmak üzere iki farklı sekme altında detaylar görülebiliyor.

Twitter, bir yandan koronavirüs komploları konusuna çözüm üretirken diğer yandan da yeni özellikler geliştirmeye odaklanıyor. Son olarak 'alıntı retweet'leri' şeklinde isimlendirilebilecek bir özelliğin daha bazı ayrıntıları ortaya çıktı. Twitter'ın bu yeni özelliği, hem retweet hem de yorumlarla retweet'lerin tamamının görünmesini sağlıyor. Şu anda mevcut durumda yorumlarla birlikte retweet edilen tweet'ler görünmüyor. Ancak yakın zamanda bu sistem değişecek gibi görünüyor. Özelliğin Twitter Ürün Sorumlusu Kaybon Beykpour tarafından onaylandığını da ekleyelim.

İlk etapta iOS kullanıcılarına açılacak olan özelliğin daha sonrasında Android ve websürümü için de geçerli olacağı söyleniyor. Ekran görüntüsünde de görülebildiği gibi ayrıntılar arasında 'retweet'ler' ve 'yorumlar birlikte retweet'ler' kısmı yer alıyor.