Volkswagen Beetle elektrikli otomobile dönüşecek

BİLAL AKGÜNDÜZ
Abone Ol

Düşük satış performansı yüzünden üretiminin durdurulması planlanan Volkswagen Beetle, yakında elektrikli otomobil olarak geri dönecek. Arkadan çekişli yeni modele 168 beygirlik tam elektrikli motor güç verecek.

Sadece elektrikli otomobil üretmek için MEB adıyla özel platform geliştiren Volkswagen, nostaljik konseptlerle sağlam bir müşteri tabanı oluşturmaya çalışıyor. Bunlardan ilki efsane Volkswagen minibüsü olarak karşımıza çıkmıştı. İkinci proje ise üst düzey yönetici Herbert Diess tarafından açıklandı: elektrikli Volkswagen Beetle.

80 yıllık tarihiyle sadece Volkswagen ve Almanya değil, küresel otomotiv pazarı için de büyük ehemmiyete sahip olan VW Beetle, Volskwagen yönetim kuruluna sunulan proje onaylanırsa elektrikli otomobil olarak yenilenecek. Daha önce 1997'de modernize edilen araç son olarak 2011'de kapsamlı bir değişim yaşamıştı. Elektrik versiyonu 2011 modelinin yerini alarak Beetle serisini yeniden arkadan çekişli güç aktarım sistemine döndürecek.

Volkswagen ve n11.com'dan yeni iş ortaklığı: Yeni Golf %18.8 indirimle satılıyor!
Teknoloji

Volkswagen ve Google yeni nesil otomobil teknolojileri üzerine işbirliği yapıyor
Teknoloji

Elektrikli 'vosvos' büyük ihtimalle MEB platformunun tanıtımı için hazırlanan ID konseptini temel alacak. Frankfurt fuarında sergilenen konsept, arka dingil üzerine yerleştirilmiş 168 beygirlik elektrik motoruyla büyük ilgi görmüştü.

Beetle gibi Volkswagen'in MEB platformu üzerinde geliştirdiği bilinen 15 yeni model önümüzdeki birkaç yıl içerisinde peyderpey piyasaya sürülecek. Bunlardan beş tanesi Volkswagen markasıyla, diğerleri ise Audi, Skoda, Seat ve diğer VW markaları altında satılacak.