WhatsApp'tan gelen bir fotoğrafa tıkladı ve hesabını çaldırdı

HABER MASASI
Abone Ol

Geçtiğimiz senenin hemen başında "uçtan uca şifreleme" özelliğini duyuran WhatsApp, her ne kadar bu sistemi hayata geçirmiş olsa da tehlikeleri önleyemiyor. Son olarak fotoğraf gibi görünen bir zararlı yazılım birçok kişinin hesabını çaldı.

WhatsApp'ın iki yıl önce kullanıma sunduğu Web özelliği, bilgisayar üzerinden uygulamaya erişmeyi ve mesajlaşmayı sağlıyor.
Fakat son yapılan güvenlik araştırmaları göre WhatsApp Web aslında sanıldığı kadar güvenli değil. Zira Facebook'un sahibi olduğu Check Point güvenlik uygulamasındaki uzmanlar, WhatsApp Web aracılığıyla birçok farklı hesabın ele geçirildiğini belirtiyor.
WhatsApp'ta fotoğraf gibi görünen zararlı yazılım birçok kişinin hesabını çaldı.

Geçtiğimiz dönemlerde birçok kişinin WhatsApp Web üzerinden gelen bir fotoğrafa istem dışı tıklayarak rehber, fotoğraf, video ya da hesaplarını kötü niyetli kişilere kaptırdığı ortaya çıktı. Fotoğraf şeklinde gelen bu belge aslında zararlı bir yazılım barındırıyor.
En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?
Check Point, yaptığı açıklamayla birlikte kullanıcıların bu saldırılardan korunmak için uygulamayı güncellemesi gerekmediğini belirtti. Tüm bu saldırıların engellenebilmesi için 8 Mart 2017 tarihinde 24 saat içinde gereken önlemler alınmış. Her ne kadar WhatsApp'ta bu tarih itibariyle herhangi sorun kalmamış olsa da, Telegram kullanıcıları için tehlike devam ediyor...