Yalova açıklarında bir deprem daha: İstanbul'dan da hissedildi

HABER MASASI
Abone Ol

Yalova'da dün 4.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Son olarak, saat 10:08'de merkez üssü yine Yalova açıkları olan, İstanbul'dan da hissedilen 2.7 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

Yalova açıklarında, 10:08'de 2.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Dün akşam da AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 19.52'de merkez üssü Yalova açıkları olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 4 büyüklüğündeki deprem Yalova'ya 3,71 km uzaklıkta 10,6 km derinlikte meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

İstanbul'un 5 ilçesinde 6 okul binası boşaltılacak
Dünya Politika

Depremde büyük hasar görmüştü: Öğrenci yurtları tahliye ediliyor
Dünya Politika

Depreme su altında yakalanan dalgıçların kaydettiği ürkütücü görüntüler
Denizin metrelerce derinliklerinde orta ve büyük ölçekli depreme yakalanan dalgıçlar o anları kayda alıyor. Deprem başladığı anda deniz tabanında bir toz bulutu oluşmaya başlıyor. Dalgıçlar, o an yaşadıklarının görüntülerle aktarmanın mümkün olmadığını söylüyorlar. Bazıları üzerinden 200 tonluk bir gemi geçiyormuş gibi hissettiğini bazıları ise üstünde bir gemi pervanesi döndüğünü ifade ediyor. Bunun yanında ürkütücü bir gürültünün çıktığını ve tabanda bulunan kaya parçalarında savrulduğunu belirtiyorlar.